Veninde havde mistet uvurderlig brudekjole - blev rasende, da ejeren fandt den i hendes klædeskab

Udland

26/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er godt nok en mærkelig historie!

Når det kommer til at planlægge et bryllup, er en af de vigtigste beslutninger, en brud skal træffe, hvad hun skal have på.

Nogle foretrækker at købe en helt ny kjole, mens andre vil følge familiens traditioner og bære en kjole, der er blevet brugt af andre familiemedlemmer.

En kvinde var henrykt, da hendes søster sagde, at hun ønskede at bære den bryllupskjole, hun selv bar, og som også tilhørte deres mor. Men hun indså, at den var hos hendes ven, efter at hun bad hende om at "opbevare den" under renovering af sit hjem.

Hendes veninde sagde, at hun "ikke kunne finde den", men den fortvivlede kvinde besluttede at rode i hendes skab og formåede selv at finde kjolen.

Så startede skænderiet

Hendes veninde var nemlig ikke tilfreds med, at at få sit garderobeskab gået igennem, hvortil kvinden simpelthen erklærede, at hun ledte efter noget, der tilhørte hende, og at hendes søster næsten gik glip af at bære sin "drømmekjole" på grund af hendes vens rodede garderobe.

På internetforummet Reddit delte hun sin prøvelse og spurgte, om hun havde gjort noget forkert ved at gennemsøge sin vens skab for at hente noget, der havde følelsesmæssig værdi for hende.

Indlægget lød: "For to år siden udførte min mand og jeg nogle renoveringer i vores hus. Jeg ønskede ikke, at min bryllupskjole skulle blive beskadiget eller bortkommet i processen. Taget i betragtning, at vi mistede nogle ting under renoveringen, havde jeg ret til at være bekymret. Min ven tilbød at opbevare den i sit skab, indtil renoveringen var færdig."

Men da hun ønskede sin kjole tilbage, ville hendes ven ikke samarbejde og "fandt på undskyldninger" for ikke at give den tilbage.

"Efter at vi havde afsluttet renoveringen, bad jeg min ven om at give mig kjolen tilbage. Hun sagde hele tiden, at hun ville vende tilbage til mig. Jeg fortsatte med at spørge, og hun fandt på undskyldninger. Jeg synes, det var mærkeligt.”

Begravet i rod

"Nu skal min søster giftes, og hun ønskede at bære kjolen. Det var vores mors kjole, og vi blev altid enige om, at vi begge ville bære den. Jeg fortalte min ven, at jeg havde brug for den tilbage. Hun påstod, at hun ikke kunne finde den. Jeg var forvirret, for hvordan kan den bare forsvinde? Hun undskyldte og tilbød at betale mig prisen for kjolen, hvilket jeg afslog, for det handlede ikke om penge. Kjolen havde følelsesmæssig værdi for mig, og jeg følte mig forfærdelig over, at min søster ikke kunne bære den."

Da hun fik mulighed for at passe sin vens hunde, mens hun var væk, besluttede kvinden at gå og lede efter kjolen selv. Da hun opdagede, at hendes venindes garderobe var rodet, begyndte hun at grave dybere og fandt kjolen.

I håb om, at det var en uskyldig fejl, besluttede hun at lade sin ven vide, at hun selv havde fundet den.

Hun uddybede yderligere: "Jeg kan helt sikkert tro på, at hun overså, hvor den var, og at hun slet ikke handlede ondsindet. Æsken var gemt bag nogle større æsker med sæsonbetonet tøj. Jeg sendte hende en besked, hvor jeg skrev, 'Jeg har fundet kjolen'. I stedet for at glæde sig på mine vegne spurgte hun, hvorfor jeg havde rodet i hendes skab. Jeg sagde, at jeg bare ville dobbelttjekke.”

"Hun fortalte mig, at jeg ikke havde ret til at gennemsøge hendes ting. Jeg sagde, at på grund af hendes rod gik min søster næsten glip af at bære den kjole, hun altid havde drømt om. Min veninde sagde, at jeg bare kunne have bedt hende om at kigge igen, men jeg påpegede, at det tog to år, før hun overhovedet kiggede i første omgang."

Fuld støtte fra internettet

Da hun spurgte, om hun var havde handlet forkert ved at gøre dette, blev kvinden mødt med en strøm af kommentarer, der forsikrede hende om, at det havde hun ikke.

En Reddit-bruger påpegede: "Hun vidste, hvor den var, da hun spurgte dig, hvorfor du var i hendes skab".

En anden tilføjede: "Selvom hun virkelig ikke kan lide, at du gik igennem hendes ting, blev hun straks defensiv i stedet for at være lettet over, at du formåede at finde kjolen. Det virker bare mistænkeligt for mig."

Kilde: Mirror