Brud bliver lam få dage før brylluppet: Formår alligevel at gå ned af kirkegulvet

Udland

02/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Bryllupsnatten blev dog tilbragt tilbage på hospitalet.

En brud har takket personalet på Royal Alexandra Hospital for at have reddet hendes liv og fået hende ned af kirkegulvet få dage efter at være blevet lammet.

Det skriver Daily Record

Kathleen Swallow fra Paisley tæt på Glasgow blev diagnosticeret med det potentielt dødelige Guillain Barre-syndrom den 19. februar, to uger før hendes bryllupsdag - en dato, der blev flyttet fem gange på grund af Covid-19-restriktioner.

Mistede evnen til at gå

Den 33-årige led af en nyreinfektion, da hun blev en af ​​de 100.000 mennesker, der hvert år bliver diagnosticeret med Guillain Barre Syndrom. Det betød, at antistofferne i hendes krop begyndte at angribe hendes nervesystem i modsætning til infektionen, hvilket efterlod hende lam fra knæene og ned.

Det var takket være den hurtigtænkende akutlæge på RAH, at den sjældne tilstand blev opfanget tidligt, hvilket betød, at behandling var mulig.

"For at være ærlig, reddede de mit liv," fortalte Kathleen til Paisley og fortsatte:

"Jeg vil være evigt taknemmelig for den læge, der først foreslog, at det kunne være Guillain Barre. Jeg mistede evnen til at gå og klæde mig på i løbet af få dage. Men jeg fortalte lægerne og sygeplejerskerne, at jeg skulle giftes en uge fra lørdag, og fra det tidspunkt arbejdede de alle på at se mig få det bedre. De var lige så fast besluttede som mig på at få mig til at gå ned ad kirkegulvet."

En hård behandling

Kathleen startede et intensivt behandlingsforløb for at få immunsystemet under kontrol. Og efter fem dages behandling gik sygeplejersker og fysioterapeuter i gang med at få hende klar til kirkegulvet:

"Jeg var lam fra 22.-28. februar fra mine knæ og ned," forklarede Kathleen og fortsatte: ”Jeg startede i fysioterapi den 27. februar, og alle lige fra sygeplejerskerne til lægerne og fysioterapeuterne var fast besluttede på at få mig ned af kirkegulvet. Deres støtte og omsorg var uden sidestykke."

Hendes forlovede støttede hende også hele vejen igennem.

"Eddie, min forlovede, var fantastisk gennem hele processen og sørgede for, at jeg var okay hvert trin på vejen. Han var også på hospitalet så meget, at han også blev gode venner med sygeplejerskerne."

Havde fest på sygestuen

Aftenen før brylluppet gik personalet ud over alle forventninger for at forsøge at genskabe atmosfæren på det smarte hotel Kathleen havde booket til hende og hendes brudepiger.

Hun sagde: "Min svigerinde kom på hospitalet og farvede mit hår aftenen før, jeg lavede min falske tan, og sygeplejerskerne gav min familie lov til at komme ind, og vi havde en lille fest. Mine venner kom også og hjalp mig med at dekorere mine krykker.

Den 5. marts underskrev lægerne Kathleens endagsudskrivning fra hospitalet. Hun gik senere ned ad kirkegulvet – med støtte fra sine krykker og sin mor Alice Swallow og sin svigerinde Katie Eames.

Bryllupsnat på hospitalet

Kathleen og Eddie, som mødte hinanden for 10 år siden, sagde ja til hinanden foran meget følelsesladede venner og familie.

"Det var en dejlig dag," sagde Kathleen og fortalte: "Kl. 21.15 ramte jeg en murstensvæg, så jeg tog tidligt hjem, men ikke før jeg havde en rave på dansegulvet. Da vi kom tilbage til afdelingen, var så mange af sygeplejerskerne blevet tilbage for at se os, de stod alle langs korridoren. De havde indrettet lokalet, der var balloner og bannere. De havde sat en ekstra seng på værelset, så Eddie kunne blive. De gjorde det helt specielt at vende tilbage til, jeg kunne ikke tro den indsats, de havde gjort."