Blev skilt 24 timer efter, de havde sagt "ja" - gommens spøg var alt for meget

Udland

12/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvordan havde du reageret?

En kvinde er blevet rost for at blive skilt fra sin mand kun 24 timer efter at have sagt sine bryllupsløfter, fordi han ikke respekterede hendes grænser.

Den 27-årige lagde ud med at forklare, hvordan hun havde været i et forhold til sin nuværende eksmand i tre år, før hun accepterede hans frieri.

Op til deres bryllupsdag bad hun ham inderligt om ikke at smadre deres bryllupskage, til ca. 3.200 kr, i ansigtet på hende, når det var tid til at skære kagen. På internetforummet Reddit skrev hun: "Jeg har aldrig kendt ham for at være selvisk, lejlighedsvis umoden ja, men endda det var sjældent.

"Disse problemer opstod, da de dumme videoer med kagesmadringer blev populære, og min mand syntes, de var sjove. Jeg har aldrig syntes, de var sjove, og det ved han, men alligevel viste han mig altid videoer af de stakkels koner, der fik den lykkeligste dag i deres liv ødelagt af deres tåbelige partner for nogle billige grin. Han ved også, at jeg har en fortid med kagesmadringer."

Fødselsdagstraumer

Hun fortsatte med at forklare, hvordan hendes mor "ødelagde" hendes 17-års fødselsdag ved at smadre kagen i ansigtet på hende, og en dekoration på kagen endte med at skære hendes pande op. "Min familie laver kagesmadringer. Jeg husker, det var min 17-års fødselsdag, og jeg bad min mor om ikke at gøre det," tilføjede hun.

"Hun lovede det, og jeg stolede på hende. Jeg havde fået lavet hår og makeup, alt sammen flot og det hele, og da jeg pustede mine lys ud, skubbede min mor mit hoved ned i kagen, og en af dekorationerne på kagen endte med at skære mig i panden. Ikke nok til at komme på hospitalet, men nok til en betydelig blødning. Min fødselsdag var ødelagt, og efterfølgende ville jeg ikke komme ud af mit værelse. Min mor kalder mig stadig en forkælet unge for det.”

"Jeg fortalte ham, at hvis han nogensinde gjorde noget lignende mod mig, ville jeg forlade ham. Han begyndte at grine, men jeg mente det seriøst. Dog tog han mig virkelig ikke alvorligt." Men da bryllupsdagen nærmede sig, besluttede han selvfølgelig at smadre kagen i hendes ansigt, selvom han vidste, at hun ville reagere negativt.

Raseri fyldte kvinden, og hun stormede ud af sit eget bryllup, ringede efter en Uber og vendte tilbage til deres fælles hjem for at pakke hendes ejendele. Hun sagde: "Alt var perfekt, jeg var glad, han var glad. Jeg glædede mig til vores nye liv som nygifte. Jeg følte mig som en prinsesse i min store hvide kjole og med håret og makeuppen, som var helt perfekt. Alt sammen meget dyre ting, vil jeg gerne tilføje.”

"Dette skulle have været den lykkeligste dag i vores liv, og han ydmygede mig foran alle for en spøg, som han vidste, jeg hadede. Ikke kun det, han ødelagde en kage til 3.200 kr. Han ødelagde min makeup, mit hår og toppen af min kjole. Kagen kom over det hele."

En nat på hotel, og så var det slut

Efter at have tilbragt natten på et hotel besluttede kvinden at ansøge om skilsmisse, da hun mente, at tingene kun kunne blive værre, hvis han ikke kunne respektere en simpel grænse på deres første timer som mand og kone. "Jeg besluttede mig for at tale med ham lyst og tidligt i morges. Jeg forlader ham," sagde hun.

"Derefter besluttede jeg at ringe til ham og få hans begrundelse for, hvorfor han gjorde, hvad han gjorde. Han fortalte mig, at han bare syntes, det var en sjov spøg, og at hvis det var ved brylluppet på en lykkelig dag, kunne han ændre min mening. Plus, da det var en tradition i min familie, som jeg ikke fulgte, troede han, at han kunne score point hos min familie. Derefter sagde han, 'Beklager, at du tog det som en mangel på respekt.'

"Jeg fortalte ham, at han ikke burde sige 'undskyld for, at jeg tog det på den måde.' Han burde undskylde for at have såret mig. Hvor er 'undskyldningen'? Jeg sagde til ham, at han ikke har undskyldt med respekt en eneste gang. Alle hans 'undskyldninger' har været bagvendte.

"Jeg mindede ham også om, at jeg ikke havde et godt forhold til størstedelen af min familie eller min mor, som han tvang mig til at invitere. Jeg sagde til ham, at han vidste, at jeg allerede var et sort får i min familie, og den verbale mishandling og offentlige ydmygelse, jeg har fået af min mor i årevis, har virkelig påvirket mig, og han vidste det. Så siger han, 'Hvorfor skal jeg undskylde, fordi du ikke kan tage en spøg?'."

Så gik det for alvor galt

Dette udløste et stort skænderi mellem dem, der yderligere cementerede hendes intention om at blive skilt fra ham og skabe afstand til sin egen familie. Hun tilføjede: "Jeg eksploderede, jeg sagde til ham, 'er du seriøs, hvis det var mig, der havde såret dig til denne grad, ville det første, jeg ville gøre, være at undskylde, mens du ikke engang kan tvinge dig selv til at være ordentlig i et par sekunder og bare undskylde over for mig'.

"Jeg fortalte ham også, at han forsøgte at komme godt ud af det med en familie, der mishandlede mig ved offentligt at ydmyge mig, og det er noget, der er uacceptabelt. Ægteskab betyder, at du står ved min side, men du har tydeligvis ikke gjort det. Det handler ikke om, at du ødelagde min kjole eller mit hår eller endda kagen; det handler om, hvordan du vidste, hvordan jeg havde det med det her og de traumer, jeg havde tilknyttet, og du bekymrede dig ikke.”

"Så forsøgte han at holde fast og sige, at det ikke var hans skyld, at han ikke undskyldte, fordi min familie fortalte ham, hvor dramatisk jeg var, og hvordan jeg sårede dem ved at forlade brylluppet for en spøg. Han sagde, at han elsker mig, og han vil ikke slå op på grund af den her nonsens, og at jeg bare skulle komme hjem.”

"Jeg fortalte ham, at jeg ikke kom hjem, og det handlede ikke engang om kagen længere; det er fordi, jeg ikke kan være sammen med en mand, der ikke vil undskylde, når han har uret, og som gaslighter sin partner og lægger skylden over på hende. På dette tidspunkt begyndte han at banden ad mig, men efter cirka et minut hvor han skreg ad mig, lagde jeg på.

"Jeg antager, at han begyndte at fortælle det til min familie, for inden for en halv time var min telefon i gang igen. De værste beskeder kom fra min mor og hans søster. Min mor sagde, at jeg ville ende alene, fordi jeg ikke kan tage sjov og aldrig vil kunne holde på en mand med min attitude. Hun sagde endda, at min biologiske ur tikker hurtigt, og når det stopper, vil ingen have mig, og jeg vil være alene."

Delte brugere

Mens de fleste brugere roste hende for at være tro mod sig selv, opfordrede andre hende til at tale med en terapeut om alt, hvad der er sket.

En bruger sagde: "Det, hendes mor siger, er så oplysende. Det er ikke underligt, at hun ikke så faresignalerne ved denne fyr; hun har levet med faresignaler hele sit liv."

En anden bruger tilføjede: "Den stakkels pige er så traumatiseret, at hun troede, denne fyr var værd at gifte sig med."

En tredje bruger sagde: "Hun fortjener ærligt talt bedre. Manden er virkelig en forfærdelig person for at behandle hende på den måde. Jeg forstår, at kagesmadringer er sjovt for nogle, men jeg har aldrig rigtig forstået, hvorfor kagesmadring er en ting. Jeg har altid fundet det lidt meningsløst og spild af god kage."