"Arrogante rige kunder" behandler en tjener som skrald: Det finder chefen sig ikke i

Udland

05/01/2023

Nogle kunder opfører sig som idioter, her er hvad en restaurantsejer gjorde ved en flok. Foto: Shutterstock
Nogle kunder opfører sig som idioter, her er hvad en restaurantsejer gjorde ved en flok. Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En restaurantejer lod det ikke gå stille hen, da han fandt ud af, at en tjener på hans restaurant var blevet behandlet respektløst af en flok kunder.

Lee Skeet ejer og arbejder som kok på den lille restaurant Cora, der ligger i den walisiske hovedstad Cardiff. 

Her servicerer han hver dag dusinvis af gæster sammen med restaurantens eneste tjener; en 22-årig kvinde, som Skeet ifølge ham selv har et meget nært forhold med.

Det skriver Ladbible

Derfor kunne han heller ikke ignorere det, da han fandt ud af, at tjeneren forleden havde været udsat for ubehagelige tilråb fra en gruppe "arrogante" kunder. 

Den 35-årige restaurantejer blev faktisk så ophidset, at han skrev en mail til kunderne, hvori han forklarede, at han ville refundere hele bordets regning på £1000 (8.700 kroner) - minus £100 (870 kroner) som tjeneren ville få som drikkepenge - hvis de til gengæld lovede aldrig at komme tilbage. 

"Først og fremmest vil jeg gerne takke jer for at vælge min restaurant [...], og jeg kan forstå, at I havde den største regning, vi nogensinde har haft på ét bord," starter mailen, som dog ikke fortsætter i et lige så venligt toneleje. 

Skeet skriver videre: "Desværre blev jeg i løbet af aftenen gjort opmærksom på, at dit selskabs opførsel var upassende [...]. Hun [red. tjeneren] har forklaret mig, at hun [...] blev talt ned til, behandlet respektløst og berørt uden samtykke [...]."

Til slut skriver han: "Giv mig venligst dine bankoplysninger, og jeg vil refundere hele jeres regning på £1000 minus £100, som jeg mener, i burde have givet i drikkepenge - som jeg vil betale direkte til hende - da i ikke gav drikkepenge. Jeg vil være glad, hvis i aldrig kommer tilbage [...]. [Tjeneren] betyder meget mere for mig end penge."

"Vi havde et bord på seks, som kom ind i går aftes. De kom for sent, og i det sekund, de gik ind ad døren, var de bare ikke særlig flinke - arrogante, rige. Jeg er taknemmelig for alle kunder, vi får, men de var bare pikke for at være ærlig [...]. Hun [red. tjeneren] er som en datter for mig - så jeg er meget beskyttende og kunne mærke, at noget var galt," har Skeet efterfølgende forklaret.

Han uddybede, at tjeneren efter vagten forklarede, hvad der var sket, og at de to havde en lang snak om det, før han skrev mailen. 

"Det går mig virkelig på for at være ærlig - jeg har selv en datter," har Skeet udtalt og forklaret, at én fra selskabet blandt andet tog hårdt fat i tjenerens arm, ligesom de forsøgte at snyde sig til gratis vin. 

"De var bare respektløse over for hende og opførte sig, som om de var bedre end hende. De kom for sent, talte til [hende] som om hun var ingenting. Før deres første ret havde de seks drukket syv flasker vin, så de var [også] beruset," har Skeet forklaret. 

Skeet skrev mailen i onsdags, men har endnu ikke fået svar, og han har forklaret, at han efterfølgende har fortrudt sit tilbud om at give dem pengene tilbage.

I stedet har han besluttet at give alle £1000 til tjeneren.