Amanda advarer kvindelige bilister: Populært hårpynt kan være fatalt i en bilulykke

Udland

10/03/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Hårpyntet er blevet mere og mere populært de seneste år, men de færreste ved at det kan være farligt.

Kvindelige bilister advares nu om at tage et populært hårpynt ud af håret, før de begynder at køre, da det kan være dødeligt ved en ulykke.

Det skriver Daily Star

Amanda Schwartz, der poster online på TikTok som @amandaschwartz730, udsendte en rystende advarsel til kvinder om de populære hårklemmer, da de kan forårsage forfærdelige skader i en bilulykke.

Forskere begyndte at udsende advarsler mod hårklemmer, efter at en fem-årig pige efter sigende faldt ned og fik hjerneskade på grund af en hårklemme tilbage i 2011.

Men en viral trend er nu, at kvinder advarer mod at bruge dem i bilen, da de frygter, at det kan blive indlejret i deres kranier ved en kollision.

Brug ikke hårklemmer

I videoen, der har fået mere end 91.000 likes, sagde chaufføren:

"Dette er din påmindelse om at tage dit hårklemme ud, før du begynder at køre. Kvinder, der kører med hårklemmer i håret, skal vide, at hvis de kommer ud for en ulykke kan disse kløer sætter sig ind i deres kranier. Tag ingen chancer - tag din hårklemme ud, tag en børste med dig, og fix dit hår, når du kommer derhen, hvor du skal hen." 

Amanda sagde yderligere i videoen:

"Det sidste, du ønsker, er måske at komme i et uheld og få denne lille klo til at punktere dit kranium. Jeg ved, det lyder morbidt, men det sker."

Folk takker i kommentarerne

TikTok-seere skrev i kommentarerne og roste Amanda for hendes advarsel. Flere har siden bestemt sig for ikke at køre med dem i håret i fremtiden.

En bruger skrev: "Jeg er for nylig begyndt at bruge hårklemmer. Det her er vanvittigt."

En anden tilføjede: "Det sker 100 %. Og ja. hårklemmen kan knække, men den er der stadig, og kløerne kan stadig sætte sig inde i dig."

En tredje kommenterede: "Ny uhygge låst op. Men god info."

Men en bruger argumenterede: "Bare lad være med at komme ud for en ulykke, kør sikkert og pas på dig selv!"