Aldi overlevede på havet i 49 dage: Aldrig igen

Udland

03/9/22 | 07:30

Sådan en fiskehytte overlevede Aldi i. Foto: Indonesisk konsulat/Facebook
Sådan en fiskehytte overlevede Aldi i. Foto: Indonesisk konsulat/Facebook

Skrevet af Redaktionen

Den stakkels mand lovede efterfølgende sig selv, at han aldrig ville sejle igen.

Den 19-årige Aldi Novel Adilang arbejdede helt alene på en "rompong", der er en flydende fiskehytte, da voldsomme vindstød pludselig fik den til at rive sig løs.

Aldi kommer fra den indonesiske ø Sulawesi, og han arbejdede som en slags fyrvogter på en flydende fiskehytte, der i første omgang lå 125 kilometer ude i havet. Fiskehytten er forankret ved hjælp af et langt reb.

Jobbet var at tænde lanterner, der kunne tiltrække fisk. Hver uge kom der en fra det firma, han arbejdede for, for at fange fisk, samtidig med fik Aldi mad, vand og brændstof.

I midten af ​​juli gik det så galt. Voldsomme vindstød fik rebet til at løsne sig og sendte hytten sammen med Aldi ud på det åbne hav.

Den 19-årige havde kun proviant til et par dage, men han overlevede ved at fange fisk og tænde bål fra brænde fra kahytten for at tilberede fiskene. Han drak også havvand, som han filtrerede gennem sit tøj for at minimere sit saltindtag.

I de 49 dage han var på havet, passerede op til 10 skibe. Ingen af ​​deres besætninger lagde mærke til ham.

Endelig efter 49 dage fandt et fartøj under panamansk flag ham. De hjalp ham ombord og gav ham tøj, mad og vand at drikke.

Aldi blev på skibet i en uge, indtil det nåede sin destination, Japan.

Efter sin oplevelse sagde Aldi dog, at han aldrig vil sejle igen.