9-årig har genial plan for at få flere penge fra tandfeen: Går dog ikke helt som forventet

Udland

25/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hun havde ellers argumenterne i orden.

Når dine børn begynder at miste deres mælketænder, er det en tradition i mange husstande at få dem til at sove med tanden placeret under hovedpuden, så "tandfeen" kan besøge midt om natten.

Det skriver Mirror

Forældre bytter derefter snigende tanden for nogle penge - ofte 10 eller 20 kroner - som de fortæller deres børn, at tandfeen efterlod til dem som betaling for deres tabte bisser.

Sender et brev til tandfeen

Men en mor har sagt, at hendes datter kom med en snedig plan for at prøve at få flere penge ud af den mytiske fe, fordi hun var træt af at få 10 kroner pr. tand - selvom hendes plan gav bagslag, og hun endte med at være misfornøjet

Den ni-årige pige skrev et brev til tandfeen, hvori hun sagde, at hun gerne ville have 5 pund (50 kroner)  i stedet for 1 pund (10 kroner), og argumenterede for, at hun ville gøre feen en tjeneste, fordi hun måtte have flere penge tilbage med billeder af den afdøde dronning Elizabeths hoved på det, som hun skulle af med til fordel for nye mønter med kong Charles på.

Pigens mor nægtede at skrive et svar på brevet og bøjede sig heller ikke for hendes priskrav, derfor gav hun hende de 10 kroner hun altid har fået for sine tænder - hvilket efterlod hende humørsyg hele dagen.

Ikke tilfreds med udfaldet

Moren deler sin historie i et opslag på Mumsnet. 

"Min ni og et halvt år gamle datter mistede en tand i går. Hun lagde den under sin hovedpude i går aftes sammen med dette brev, hun skrev og bad om i stedet for 10 kroner (hvilket er, hvad hun får), hun vil have 50 kroner, fordi tandfeen skal af med penge med billedet af dronningen for at gøre plads til kongens." står der i opslaget som fortsætter:

"Hun spurgte også hvor kommer du fra, er du en dreng eller pige, hvor mange penge giver du andre børn, hvor gammel er du, [osv]. Vi skrev ikke et svar på det brev, jeg fortalte hende i aftes ville jeg ikke forvente et svar, fordi tandfeen har meget travlt, og jeg tror ikke, de kunne bære en kuglepen. Jeg gav hende heller ikke 50 kroner! Hun fik 10 kroner, og hendes far tog tanden væk." 

Det var den niårige dog ikke helt tilfreds med,

"Så hun er vågnet i morges, og hun var ikke glad for, at hun ikke fik et svar og virkelig utaknemmelig for, at hun overhovedet fik en 10 kroner. Hun surmulede hele vejen til skole."

Skulle hun have svaret?

Kommentatorer på indlægget var splittede, da nogle sagde, at moren havde ret i at holde sig til sin 10-kroners-regel, insisterede andre på, at hun var "ond" ikke at skrive et svar tilbage, selvom det bare var for at forklare sin datter, hvorfor hun ikke kunne få 50 kroner.

En person sagde: "Jeg tænker, at hun bare skal fortælles, at gaver gives efter giverens skøn, og at hun skal være taknemmelig for, hvad hun end får, uanset værdien. Tandfeen gør også dette af venlighed og får ingenting til gengæld, og derfor skal din datter være ekstra taknemmelig."

Men en anden bemærkede: "Jeg synes, det var grimt ikke at skrive tilbage. Jeg ville have gået på kompromis og givet to pund og et sjovt svar. Det er ret ondsindet og ærligt talt uhøfligt ikke at svare på et brev."

"Jeg tror ikke, det ville have taget dig lang tid at skrive en lille seddel til hende fra tandfeen," skrev en tredje, "Børn er kun små én gang, og det vil ikke vare længe, ​​før hun holder op med at tro på ting som dette. ."