Pige leder efter bevis for julemanden findes: beder politiet teste småkager for DNA

Udland

23/01/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Politiet er klar med en opdatering i sagen

Det er næsten en måned siden jul, men Cumberland Police Department sidder stadig fast i en følsom sag, der involverer vinterfesten. Årsagen er et brev fra et barn, der nåede frem til poltiet kort efter juleaften, komplet med beviser.

Det skrive Tag24

Cumberland Police Department har offentliggjort detaljer om deres efterforskning af julemanden på deres Facebook-side.

Her skriver de at en lille pige ved navn Scarlett Doumato havde kontaktet betjentene med en presserende sag:

"Kære Cumberland Police Department," skrev den 10-årige i et brev: "Jeg tog en småkage og gulerødder, som jeg efterlod til julemanden og rensdyrene juleaften . Jeg tænkte på, om i kunne tage en DNA-prøve og se, om julemanden virkelig eksisterer?"

Politiet tager sagen alvorligt

Facebook-opslaget viser, hvor alvorligt politibetjentene tager Scarletts anmodning:

Ud over officielle dokumenter vedrørende efterforskningen blev kiks og gulerødder fotograferet i overensstemmelse med retsmedicinske procedurer. En sag af denne betydning skal jo behandles med den største omhu.

Cumberland Police Department Chief Matthew J. Benson fortalte at han var "blæst omkuld" af brevet.

Først smilede han over det, men jo mere han tænkte over det, jo vigtigere blev "julemanden".

"Jeg syntes, det var fantastisk, at hun ville tage dette initiativ og komme videre med dette, fordi hun har et spørgsmål, som hun vil have svar på," sagde chef Benson.

Af denne grund indledte han straks en "særlig undersøgelse" for at hjælpe pigen. Småkager og gulerødder ville snart komme til State Forensic Division i Department of Health.

Lige efter bogen

Scarlett havde gjort et pænt stykke arbejde på forhånd og pakket beviserne i separate poser. "Hun gjorde det præcis efter bogen, så vi tager det lige så alvorligt, som hun gør."

Ifølge politiets henvendelse skulle retsmedicinerne ikke kun lede efter spor af julemanden, men også afklare, om hans rensdyr var til stede og spiste af gulerødderne. Til dette kræver de undersøgelse af bidemærkerne i forhold til alle "registrerede tandlægedokumenter".

Scarlett har altid været "en lille smule skeptisk og leder efter fakta," ifølge hendes mor, Alyson.