87-årig død af kulde - havde ikke råd til at varme sit hjem op

Udland

26/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Da hun blev indlagt, var hun underafkølet og havde udviklet en brystinfektion.

Energipriserne er gået amok i løbet af det sidste år, og nu har det kostet en ældre kvinde livet.

87-årige Barbara Bolton fra England blev nemlig indlagt på hospitalet d. 11. december sidste år, da hun var underafkølet og havde en brystinfektion. Hun mistede livet d. 5. januar.

Siden er sagen blevet undersøgt af retsmedicinere, og her er det kommet uhyggelige detaljer frem:

Hospitalsnoterne i forbindelse med udrykningen til Boltons hjem viser nemlig, at hendes underafkøling blandt andet var forårsaget af, at hun simpelthen ikke havde råd til at varme sit hjem op.

Politiets retsbetjent, Jane Scullion, fortalte under høringen:

"Barbara Bolton blev indlagt på hospitalet den 11. december 2022 med hypotermi (underafkøling, red.) og en brystinfektion. I den tid fik hun det stadig værre. Efter en diskussion med de pårørende blev det besluttet at overføre fru Bolton til pleje rettet mod afslutningen på livet, og efterfølgende gik hun bort."

Hypotermi er forårsaget af langvarig udsættelse for meget kolde temperaturer og kræver øjeblikkelig medicinsk intervention. Mulige årsager kan være ikke at have varmt tøj på om vinteren, at falde i koldt vand og bo i et koldt hus.

Den 87-årige kvindes naboer fortæller til mediet Daily Mail, at de er chokerede over nyheden og kede af at have mistet deres nabo gennem flere årtier.

Ifølge nationale statistikker er prisen på gas i Storbritannien steget med svimlende 128 procent i løbet af 2022. Prisen for strøm er desuden steget med mere end 65 procent.

Derudover har Storbritannien været ramt af endnu værre inflation end i Danmark. I december var den britiske inflation således 13,4 procent. Da inflationen var højest herhjemme, lå den på 10,1 (i oktober 2022).