4-årig fundet i live: Overlevede 6 dage alene i afrikansk vildnis

Udland

09/12/22 | 14:27

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Piloten der fandt ham fik en ged som tak

En fire-årig dreng har utroligt formået at overleve i seks dage på egen hånd efter at have faret vild i den kenyanske vildmark.

Det skriver Dailymail

Den unge dreng fra byen Asa blev på mirakuløs vis fundet uskadt på trods af, at han vandrede næsten 20 kilometer fra sit hjem og ind i et fjerntliggende område fyldt med sjakaler og hyæner.

Den unge dreng var forsvundet under et uvejr efter en dag, hvor han havde været ude som hyrde sammen med sine brødre den 28. november.

Under det voldsomme vejr blev drengen skilt fra sine søskende og befandt sig fortabt i den kenyanske vildnis.

Efter seks dage på egen hånd blev den unge dreng til sidst fundet, da en eftersøgningsgruppe blev sat ind for at finde ham. Han blev set fra luften af ​​piloten Roan Carr-Hartley, der arbejdede for den nærliggende Sheldrick Wildlife Trust.

Ledte flere timer uden held

Dagen efter drengen forsvandt Asa-samfundets chef til Sheldrick Wildlife Trust for at spørge, om de ville hjælpe deres eftersøgningsgruppe med at finde drengen for at bringe ham sikkert hjem.

Gruppen bestod af 70 personer og hjælp fra en helikopter eller et fly ville være fantastisk.

Pilot Roan Carr-Hartley satte sig for at lede efter drengen, da han hørte om sagen.

Piloten søgte et område, der lå syv kilometer fra drengens landsby, fordi det var der man havde fundet de sidste spor af drengen. Man kunne dog ikke spore ham længere og derfor søgte piloten i over fire timer uden at finde andet end flokke af hyæner og sjakaler.

Regn reddede liv

"Det var et barskt naturområde for enhver person at være alene i, endsige et barn så ungt," skrev Carr-Hartley i et.

Den eneste gode nyheder var, at det havde regnet for nylig, hvilket betyder, at drengen i det mindste ville have adgang til vand.

Efter et langt ophold i luften fløj piloten tilbage til basen for at tanke brændstof, inden han begav sig ud igen i yderligere tre og en halv time.

Carr-Hartley sagde:

"Det virkede håbløst at lede efter en lille dreng i sådan en stor vildmark. Der har været tidspunkter, hvor jeg ikke har været i stand til at lokalisere en bestemt elefant i op til en uge, endsige et fire-årigt barn."

Sporet dukker op igen

Eftersøgningsgruppen var ved at miste håbet på femtedagen, da piloten modtog et opkald, hvor han fik at vide, at man havde fundet drengens spor hele 15 kilometer fra hans hjem.

"Håbet var blevet genfundet, og jeg var utrolig ivrig efter at blive ved med at søge," skrev Carr-Hartley. "Jeg blev ved med at tænke på den stakkels lille fyr alene derude og ville gøre alt for at finde ham - også selvom det virkede som en umulig mission."

Så snart solen var stået op næste dag, var Carr-Hartley tilbage i luften igen, fast besluttet på at finde den unge dreng

Efter en times søgning skete der et mirakel.

"Ud for min venstre fløj så jeg en lille skikkelse under mig, omgivet af en masse buske og træer. Jeg kunne ikke tro mine egne øjne, men der var han: en lille dreng omgivet af endeløs vildmark. Jeg var i chok over, at han stadig var i live og gik rundt "

Får ged som tak

Carr-Hartley fangede eftersøgningsgruppens opmærksomhed og de nåede frem til drengen, hvor de løftede ham op på deres skuldre og jublede og sang.

Carr-Hartley tog derefter vej tilbage til drengens landsby for at deltage i fejringen af ​​hans tilbagevenden.

"Da jeg viste hans mor billederne af hendes dreng, brød hun ud i gråd. Hun kunne ikke tro, at han stadig var i live og blev oversvømmet af følelser."

Eftersøgningsgruppen havde båret drengen hjem, som det er deres sædvane, og sunget takkesange og velsignelser.

Dækket af myggestik og ridser fra tornebuske fik drengen vand og givet et langsomt drop, mens lægerne overvågede ham.

Carr-Hartley blev foræret en ged af samfundets ældste og fløj hjem. Nogle dage senere modtog Car-Hartley en opdatering fra drengens forældre, der fortalte ham, at drengen var kommet sig godt.