28 populære feriesteder indfører markant forbud

Udland

28/3/23 | 12:52

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Skal du ud at rejse i påsken?

Påskeferien er lige om hjørnet, og det er lig med travlhed i de danske lufthavne.

For godt nok er dagene blevet længere, og temperaturerne er trods alt ikke under nul så ofte, som de var får bare en måned siden, men der er stor forskel på dansk forårsvejr og det, man kan få i Sydeuropa.

Men hvis du allerede har pakket kufferten og kigger utålmodigt på uret hvert fjerde minut, inden turen går sydover den kommende weekend, så skal du lige være opmærksom på en ting.

Spanien har nemlig gang i en større kampagne, og det rammer nu nogle af danskernes foretrukne feriemål når det gælder solferie.

Flere sandstrande på De Baleariske Øer indfører nu et forbud, som et led af en større kampagne lavet af det spanske sundheds- og miljøministerium og er en del af en folkesundheds kampagne, der startede i 2019.

I alt 28 strande får nu totalt rygeforbud, heraf 15 på den populære ferieø Mallorca, herunder de Playa de Formentor og Playa de Palma.

Det skriver Diario de Mallorca.

Nogle af de andre strande, der vil forbyde rygning, omfatter: Pollença, Sant Joan de Labritja, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç, Sant Lluís, Santanyí, Alcúdia, Artà, Calvià, Ciutadella, Deià og Manacor.

Forbud breder sig

Sidste sommer blev det kendt, at strandene i Barcelona bliver røgfri, og rygere, der bryder forbuddet, kan få en bøde på op til 30 euro, eller omkring 225 kroner.

Målet med kampagnen er ifølge kilder fra de to involverede afdelinger hos de spanske myndigheder at skabe et netværk af sunde strande og øge antallet af røgfrie områder.

Det skal både ske for forebygge sygdomme og død generelt, ligesom det også vil være en massiv gevinst for miljøet.

Cigaretskodder er nemlig det mest almindelige havaffald og indeholder mere end 7.000 kemikalier, flere af dem meget giftige for miljøet.