Mange kender ikke den uhyggelige grund: Derfor droppede McDonalds deres klovnemaskot

Udland

27/3/23 | 07:29

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Kan du huske den venlige klovn Ronald McDonald?

Ronald McDonald er ætset i hukommelsen hos mange fastfood-fans – men ikke alle ved, hvorfor den ikoniske McDonald's-maskot blev sendt på pension

det skriver Mirror

Klovnemaskotten Ronald McDonald var fast inventar for fastfoodgiganten frem til 2016. Den muntre klovn var elsket af både unge og gamle hamburgerfans.

Men efter årtiers tjeneste ændrede den populære karakters rolle sig.

Selvom nyheden sendte chokbølger blandt kunderne på det tidspunkt, var det ikke alle, der indså den foruroligende årsag bag skiftet.

Selv om det var langt fra et typisk markedsføringstiltag måtte McDonald's skrue ned for Ronald McDonalds optrædener, da en uhyggelig klovnedille skyllede ind over Storbritannien og USA.

Bevæbnede klovne i gaderne

Den skræmmende tendens medførte en række hændelser, hvor folk klædte sig ud som klovne for at skræmme folk i offentligheden, og der blev rapporteret om observationer af kostumebærere, der bar våben.

En chokerende sag fra Wales omfattede en 10-årig pige, der angiveligt blev kontaktet af fire personer i klovnemasker, inklusive en med en hammer, da hun besøgte en park med sin ven.

Forståeligt nok tog McDonald's affære.

Trukket tilbage far annonceringen

En udtalelse, der blev delt på restaurantens hjemmeside dengang, præciserede, at beslutningen var truffet på grund af 'det nuværende klima omkring klovneobservationer i lokalsamfund'.

Talsmanden forklarede:

"Vi er bange for, at Ronald McDonald ikke længere optræder i McDonalds annoncering, men han har stadig meget travlt med at arbejde for os. Han rejser rundt omkring for at hjælpe med at promovere nogle af vores spændende nye aktiviteter og besøger vores restauranter for at sikre, at alle nyder deres måltider."

Lige siden har Ronald McDonald's-fans måttet forholde sig til forandringen.

Klovnen indgår stadig i Ronald McDonald House Charities Logo den dag i dag, men kun hans arme er synlige.

Ronald McDonald blev første gang introduceret til verden i 1963, og nød årtier som fødevareindustriens "mest fjollede, hamburger-spisende klovn."