15 milliarder vundet i lotteri - men folk tror, der er fusk med i spillet

Udland

09/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er verdens største lotterigevinst nogensinde.

Tirsdag morgen, amerikansk tid, blev der skrevet verdenshistorie.

Den største lotterigevinst nogensinde blev nemlig vundet, og den var på svimlende 15 milliarder kroner, 2,04 milliarder dollars.

Men der er noget, der ikke stemmer. For selve trækningen af numrene var bestemt ikke, som den plejer, og nu er folk begyndt at spekulere i, om der er svindel med i spillet.

Først og fremmest blev numrene trukket i Californien, og vindersedlen blev købt i netop Californien, mere præcist i en bydel af Los Angeles. Det er nok ikke i sig selv den rygende pistol, der beviser, at trækningen ikke er foregået, som den bør.

Til gengæld er der noget underligt ved måden, vinderen blev fundet på.

Trækningen af numrene blev nemlig først forsinket af "sikkerhedshensyn" mandag aften, hvor tallene normalt trækkes. Alligevel var der umiddelbart efter trækningen så blev gennemført ikke fundet nogen vinder - og så siger reglerne i Powerball-lotteriet, at vinderpuljen skal øges.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Og her er det så, at det bliver mystisk. For øjeblikke efter, at puljen var steget, meldte der sig nemlig en vinder - og den famøse seddel var, som nævnt ovenfor, købt i Californien.

Altså den samme stat, som trækningen først blev udsat i, og så melder vinderen sig "belejligt" lige efter, at præmiepuljen er vokset.

Den usædvanlige tidslinje har skabt grobund for en række konspirationsteorier om, at trækningen var planlagt på forhånd. Artiklen fortsætter under opslaget.

Som brugeren ovenfor skriver: "Så lad mig lige forstå dette rigtigt ... Californien annoncerer en forsinkelse af Powerball af sikkerhedshensyn. Trækningen finder sted. Det bliver så offentliggjort, at der ikke er nogen vinder, så puljen vokser. Vent, nej. Der er en vinder i ... CALIFORNIEN!"

En anden bruger påpeger, at det virker usandsynligt, at de maskiner, der skal bruges til at finde vindernumrene kan have nogen fejl, når man tænker på, hvordan de virker. Artiklen fortsætter under opslaget.

Der er til gengæld også de, der ikke har så stor fokus på selve resultatet af lotteriet, men i stedet morer sig over, hvor hurtigt konspirationsteoretikerne kom på banen.