13 turister anklages i Grækenland: Risikerer bøder på 1,5 millioner kroner

Udland

24/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det hele handler om en tur på en luksuriøs yacht.

13 turister måtte søndag møde op i retten i Grækenland.

De er nemlig anklaget for at have startet en skovbrand på den græske ø Hydra - en brand, der endte med at få 1200 hektar fyrreskov til at gå op i røg.

De 13 mennesker var alle ombord på en yacht, hvorfra der blev affyret fyrværkeri, og mistanken går altså på, at fyrværkeriet har antændt den ødelæggende band.

Det skriver The Guardian.

Grækenlands minister for klimakrise og beskyttelse af civile, Vasilis Kikilias, sagde under et interview, at anklageren ligeledes ønsker at beslaglægge yachten, de 13 mennesker var ombord på.

Lejet yacht

Ifølge medier er de 13 passagerer fra Kazakhstan, imens nationalitet for besætningsmedlemmerne på yachten er ukendt.

Yachten, der sejler under navnet Persefoni I, er en luksuriøs superyacht, man kan leje for 2,23 millioner kroner - per uge - i højsæsonen.

Grækenland har været plaget af usædvanligt varmt vejr denne juni. Blandt andet har landet været udsat for den tidligste hedebølge nogensinde, hvor der blev målt mere end 44 grader flere steder i landet.

Øen Hydra ligger syd for den græske hovedstad Athen og er et yndet stop for netop turister ombord på yacht'er.

De græske myndigheder advarer om en "meget høj" risiko for naturbrande so følge af den ekstreme hede, ligesom kraftig vind hurtigt kan få en eventuel brand til at komme ud af kontrol.

Sagen mod de 13 turister forventes at gå i gang denne uge. Hvis de kendes skyldige, risikerer de alt fra 20 år bag tremmer til bøder på over 1,5 millioner kroner.