Pas på inden ferien: Spaniere vil "generobre" strand fra turister

Udland

22/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

De lokale går til kamp mod overturisme - og de mener det seriøst.

Spanien og dets øer er elsket af danskere mange tusinde, der besøger landet hvert år for at slappe af i solen.

Danskerne er imidlertid langt fra det eneste folkefærd, der nyder de spanske kyster og det spanske køkken. Faktisk sætter millioner af europæere turen mod de spanske kyster hvert år.

Men med sommerens ankomst er der udstedt advarsler til dem, der tager den korte flyvetur.

Forbud

De Baleariske Øer, som inkluderer populære destinationer som Mallorca, Menorca og Ibiza, tager nemlig skrappe midler i brug for at holde orden.

I kampen mod overturisme er der for eksempel indført en regel om, at en person maksimum må indtage 6 genstande om dagen.

Derudover er der indført et alkoholforbud mellem kl. 21.30 og kl. 8.00.

Nu har protester mod overturisme rettet mod at "generobre" en af verdens smukkeste strande.

Den pågældende strand, Calo des Moro, ligger på den Mallorca.

Stranden er kendt som "et af Mallorcas sidste paradiser" og er nu også underlagt Spaniens store rygeforbud på strande.

Calo des Moro er unik, da den er meget lille. Den ligger isoleret i en lille bugt og har lavt, turkisfarvet vand, der er virkelig fantastisk.

Stranden er på grund af dens størrelse og klippefyldte natur velegnet til dem, der nyder at være i vandet frem for solbadning .

Lokalbefolkningens aktioner

Platformen Mallorca Platja Tour, har startet en kampagne langs sydkysten af øen ved Sa Rapita Beach.

Efter lanceringen af kampagnen for at "presse" turister ud, vil næste begivenhed være at "oversvømme" stranden med mennesker den 16. juni.

Gruppen siger: "Calo des Moro er et symbol på rovdriften på vores strande, og det er derfor, vi har valgt at tage derhen og bade den 16. juni."

En tilhænger tilføjer: "Hvilken mallorcaner ville tænke på at tage til Cala des Moro en sommer søndag? Umuligt. Det er fuld af Instagrammere, der kun går derhen for at tage billeder."

Dette er den seneste handling i en nylig men intens periode med anti-turistfølelser, der griber Spanien.

Forskellige meninger

I Mallorcas hovedstad, Palma, fandt en protest med 15.000 deltagere sted, hvor slagord som "turister gå hjem" kunne høres.

Og på De Kanariske Øer har lokale udtrykt bekymring for, at de lokale økonomier "står over for sammenbrud" som resultat af et fald i indtægter fra turisme.

Denne bevægelse afspejler en voksende utilfredshed blandt lokale indbyggere over hele Spanien, der ønsker at forsvare deres hjem og kultur mod den stigende bølge af turister.

Kilde: Lad Bible