Vigtig Google-advarsel! Millioner af konti bliver slettet om 2 uger

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Har du en Google-konto? Så er det nu, du skal tjekke den.

Har du en gammel Google-konto, som du ikke har brugt i lang tid? Nu er det tid til at tjekke den. Mange mennesker har oprettet Google-konti til forskellige formål, f.eks. til et universitetsprojekt eller til at tjekke e-mails, men har måske ikke rørt dem siden.

Google sletter inaktive konti

Google har advaret om, at de vil slette millioner af Gmail-konti inden for få uger. Tilbage i sommeren udsendte tech-giganten følgende udtalelse: "Hvis din konto betragtes som inaktiv, vil vi sende flere påmindelses-e-mails til både dig og dine gendannelses-e-mails (hvis nogen er angivet), før vi tager nogen handling eller sletter noget kontoindhold. Disse påmindelses-e-mails vil blive sendt mindst 8 måneder, før der træffes nogen handling på din konto."

Googles politik betyder, at konti, der har været inaktive i to år eller længere, vil blive slettet. Med dette vil alle tilknyttede Google Kalender-, Docs-, Drive-, Meet- og Fotos-konti også blive skrottet - sammen med alt deres indhold.

Hvad du skal gøre

Hvis din konto er i fare for at blive slettet, vil du allerede have modtaget adskillige notifikationer. Det kan være en god idé hurtigt at logge ind og tjekke. Hvis din konto sandsynligvis bliver slettet, kan det være en god idé at gemme eventuelle dokumenter, beskeder eller e-mails, du har brug for at bevare.

De millioner af Gmail- og Google-konti vil blive slettet fra december, hvilket betyder, at du har omkring to uger til at ordne det.

Baggrunden for sletningen

Hele denne sletning er i overensstemmelse med sikkerhedsbekymringer vedrørende forladte konti, da det siges, at de er mere modtagelige for cyberangreb. De fleste aktive konti har nu totrinsbekræftelse, men det er usandsynligt for disse inaktive. Derfor er det mere sandsynligt, at cyberhackere kan få adgang og sprede malware eller få adgang til personlige oplysninger som bankoplysninger.

Denne nye politik blev annonceret tilbage i maj i år, lang tid før sletningen begynder næste måned.

Hold din konto aktiv og sikker

Google anbefaler, at du logger ind på din konto mindst én gang hvert andet år og sikrer, at du har tofaktorautentisering slået til for at holde dine ting sikre. Og det er ret nemt at holde din konto aktiv - selv at se en YouTube-video, mens du er logget ind, løser det. Men du skal logge ind på tjenester som Google Fotos separat for at sikre, at de forbliver aktive.

Googles vicepræsident, Ruth Kricheli, skrev på firmaets blog: "Folk ønsker, at de produkter og tjenester, de bruger online, er sikre og beskyttede. Hvis en konto ikke har været brugt i lang tid, er den mere tilbøjelig til at blive kompromitteret. Dette skyldes, at glemt eller uovervåget konti ofte stoler på gamle eller genbrugte adgangskoder, som kan være kompromitteret, ikke har tofaktorautentisering opsat og modtager færre sikkerhedstjek af brugeren."

Kilde: Lad Bible