Kan blive enden på spammails: Google på vej med stor opdatering til Gmail

Forbrug

05/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kryds fingre for, at det virker!

Google Workspace har planer om at øge sikkerheden i Gmail i det kommende år med fokus på at gøre massemails (spam, red.) mindre nemme at oversvømme brugere med.

Mens brandet er begyndt at dele detaljer om sine planer for Gmail, vil det ikke begynde at udrulle opdateringer til e-mail-tjenesten før den 1. februar 2024.

De nye krav er beregnet til at gøre Gmail mere sikkert og brugervenligt og for at mindske spam for store brugere, som kan være særligt modtagelige for phishing og malware-angreb, fordi de ikke er opmærksomme på sikkerhedshuller, kriminelle aktører kan drage fordel af .

Sidste måned, for eksempel, var et team af hackere i stand til at infiltrere Microsoft Teams for at udføre en phishing-svindel kaldet "DarkGate Loader." Ordningen er centreret om en falsk Teams-meddelelse om "ændringer af ferieplanen", men indeholder en indviklet skjult malware, når den downloades.

Cybersikkerhedsforskere afslørede, at hackere var i stand til at få adgang til Teams gennem kompromitterede Office 365-konti og fandt endda de usikrede e-mailadresser, de var i stand til at overtage.

Det skriver onlinemediet Digital Trends.

Samarbejde med Yahoo

En sådan hændelse er præcis grunden til, at Google Workspace skubber frem med sine nye krav, som omfatter e-mail-godkendelse, muligheden for nemt at afmelde og e-mail-garanti. Yahoo samarbejder med Google for også at påtage sig disse krav hos sin e-mail-udbyder med det formål at gøre det til en industristandard.

E-mailgodkendelse kræver, at masseafsendere bekræfter sig selv som ejer af kontoen, før de fortsætter med at sende en e-mail, "i henhold til veletablerede bedste fremgangsmåder". Dette krav vil blive sat på plads som en sikkerhedsforanstaltning for at finde udnyttelserne, før hackere kan.

Brugere vil med et enkelt klik kunne afmelde kommercielle e-mails med to-dages behandling.

E-mail-forsikring for massebrugere vil kræve, at antallet af spam i en indbakke er begrænset, hvilket resulterer i, at mindre spam er synlig i din indbakke. Google siger, at denne implementering er den første i branchen.

Google bemærkede, at selvom disse krav allerede er almindelig praksis for mange Gmail-brugere, vil deres strenge implementering hjælpe med at forbedre platformens sundhed fra februar 2024 fremadrettet.

Vejledningen er beregnet til brugere med en personlig konto, der ender på @gmail.com eller @googlemail.com, eller en arbejds- eller skolekonto fra Google Workspace.