Influencer deler 'ukendt' iPhone-funktion: Kan redde dit liv

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nogle brugere på sociale medier har kun lige opdaget den livsændrende iPhone-funktion, der øjeblikkeligt forbinder folk til alarmcentraler i tilfælde af en nødsituation.

Telefoner er praktiske apparater fyldt med utallige apps og funktioner, der hjælper os i vores daglige liv - hvad enten det er en funktion, der hjælper os med at tage bedre billeder eller at gemme vores noter.

Men desværre ved nogle måske ikke noget om telefonens vigtige sikkerhedsfunktioner.

En kvinde er desperat efter, at andre kvinder skal kende til en, som hun har opdaget.

Det er en trist realitet, at kvinder er på vagt, når de går alene om natten, men at kende til denne funktion kan hjælpe med at beskytte dig i farlige situationer.

TikTok-brugeren, der optrådte i en nylig podcast-episode, afslørede den dårligt kendte funktion, der øjeblikkeligt forbinder folk med nødtjenesterne og dine nødkontakter.

Hun sagde: "Jeg viste lige nogle mennesker i mit liv, der ikke kendte til det, at du skal trykke fem gange på din iPhones tænd/sluk-knap."

Sådan gør du

Men da værten sagde, at hun intet vidste om telefonfunktionen, forklarede social medie-influenceren: "Jeg er konstant bange for at blive kidnappet, og jeg vil tale om det i hele episoden. Men at blive kidnappet er min største frygt. Så hvis du har en iPhone, og du klikker på tænd/sluk-knappen fem gange, går den ind i et nødhjælpssystem. Hvis du ikke trykker på annuller, ringer den automatisk til nødtjenesterne."

iPhone-brugere skal hurtigt trykke på tænd/sluk-knappen på telefonens øverste side fem gange for at få adgang til nødsamtalefunktionen.

Denne funktion ringer til 112 og deler din placering med nødtjenesterne og kontakter.

Apple annoncerede nødsamtale-funktionen sidste år, der tillader brugerne af iPhone 14 at sende sms'er i tilfælde af en nødsituation uden at være forbundet til Wi-Fi.

Sjove historier fra brugerne

I kommentarfeltet afslørede nogle mennesker, at de ved et uheld ville trykke på deres iPhones tænd/sluk-knap uden at mene det, især når de forsøgte at slukke deres alarmer om morgenen.

En person skrev: "Jeg gjorde det, da jeg prøvede at slukke min alarm en gang, og uh ja, politiet blev ringet op og dukkede op hos min far klokken 6 om morgenen."

En anden tilføjede: "Jeg gjorde det, da jeg forsøgte at slumre min alarm."

Nogle sagde, at Android-enheder også har en nødopkaldsfunktion. En bruger skrev: "Android gør også dette, men der er det 3 klik for at optage stemme i cirka et minut, tage hurtige fotos både foran og bagkamera og fastgøre placeringen."