Du gør måske livet lettere for tyven: Slå denne funktion fra på din iPhone

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan give tyvene nemmere ved at slippe afsted med din telefon, hvis det ikke er slået fra.

Med en stigende tendens til mobiltelefontyverier, bliver sikkerhedsforanstaltninger mere og mere afgørende for smartphone-brugere.

For iPhone-ejere tilbyder en simpel justering i indstillingerne et ekstra lag af beskyttelse mod uønsket adgang i tilfælde af tyveri.

IGN Brasilien har lavet en trin-for-trin guide til, hvordan du kan gøre din iPhone sikrere ved at deaktivere adgang til kontrolcenteret fra låseskærmen:

  • Åbn 'Indstillinger': Start med at finde og åbne applikationen 'Indstillinger' på din iPhone.

  • Naviger til 'Face ID og kode': Indtast din adgangskode her for at få adgang til yderligere sikkerhedsindstillinger.

  • Find 'Tillad adgang ved blokering': Inden for denne menu skal du lede efter sektionen, der håndterer adgangen til forskellige funktioner, når enheden er låst.

  • Deaktiver 'Kontrolcenter': Ved at slå denne funktion fra, hindrer du, at nogen kan manipulere din enheds indstillinger direkte fra låseskærmen. Dette omfatter vigtige funktioner såsom flytilstand og internetforbindelser.

Kan hjælpe tyvene

Kontrolcenteret på iPhone er værdsat for sin nemme adgang til flere nyttige funktioner. Brugere kan hurtigt aktivere eller deaktivere flytilstand, forstyr ikke-tilstand, og trådløse forbindelser, hvilket gør dagligdags brug mere bekvemt.

Men i hænderne på en tyv kan disse funktioner blive redskaber til at undgå sporing, da de kan afbryde enhedens signal og på den måde forhindre at blive fundet og fanget - og din telefon vil være tabt.

Ved at deaktivere adgangen til kontrolcenteret fra låseskærmen, sikres det, at tyve ikke kan afbryde enhedens forbindelser og gøre det sværere at spore.

Udover kontrolcenteret, er der også mulighed for at deaktivere adgang til 'Wallet' og 'USB Accessories', som kan være kritiske sikkerhedspunkter afhængig af individuelle præferencer.