Derfor skal du tage telefonen ud, så snart batteriet når 100 procent

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Som årene går bruger vi vores smartphones mere og mere. Det betyder også, at vi oplader dem oftere og dermed har flere timer med telefonen forbundet til stikkontakten.

Smartphones er ikke længere blot redskaber til kommunikation gennem opkald eller SMS'er; de er blevet vores kameraer, musikafspillere, tv, og meget mere.

Denne alsidighed medfører dog, at batteriet drænes hurtigere, hvilket igen fører til hyppigere opladning – til tider flere gange om dagen.

Dette bringer os til et almindeligt fænomen, som mange af os er skyldige i: At efterlade opladeren tilsluttet stikkontakten, selv når telefonen ikke er tilsluttet eller allerede er fuldt opladet.

Mens det måske virker harmløst at lade opladeren sidde i, så man altid er klar til en hurtig opladning, viser det sig, at denne vane kan have negative konsekvenser for både telefonens batteri og vores elregning.

Det skriver det italienske tech-medie Pianetacellulare.

Her er det ideelle niveau

Eksperter anbefaler at holde smartphonens batteri mellem 20 procent og 80 procent opladet for at forlænge levetiden.

Det konstante mål om at have batteriet fuldt opladet kan faktisk skade batteriet over tid.

Derudover kan opladeren, når den forbliver tilsluttet stikkontakten, fortsætte med at bruge strøm – selv uden en telefon tilsluttet. Dette unødvendige energiforbrug kan føre til et lille, men unødvendigt, løft i energiregningen.

Selvom det ekstra beløb på regningen for at lade en oplader sidde i måske ikke slår bunden ud af dit budget – ofte kun nogle kroner mere om måneden – er det stadig værd at tage forholdsregler for at undgå spild.

Ved at trække opladeren ud, når den ikke er i brug, sikrer du ikke kun et sundere batteri på din smartphone, men kan altså også spare dig selv et par kroner og øre hist og her - og mange bække små, som du nok husker!