Studie viser: 2 kopper af dette om dagen kan gøre dit liv længere

Sundhed

21/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der tyder ikke på at være noget galt i at drikke flere!

Nu er der gode nyheder til dem, der nyder en kop te eller to hver dag

En undersøgelse har peger på, at to kopper te kan være forbundet med en lavere risiko for dødelighed.

Det skriver The Guardian.

Mælk og sukker, tak

Sammenlignet med dem, der ikke drikker te, havde folk, der indtog to eller flere kopper hver dag, mellem 9% og 13% lavere risiko for dødelighed, ifølge undersøgelsen.

Resultaterne, der blev offentliggjort i Annals of Internal Medicine, antydede, at resultatet var det samme, uanset om personen tilføjede mælk eller sukker til deres te, eller hvad deres foretrukne temperatur var.

Resultaterne var også de samme uanset genetiske varianter, der påvirker den hastighed, hvormed mennesker omsætter koffein.

Undersøgt over et årti

Forskere fra National Institutes of Health brugte data fra den britiske biobank, hvor 85 % af den halve million mænd og kvinder i alderen 40 til 69 rapporterede, at de regelmæssigt drak te. Af dem sagde 89%, at de drak sorte te.

Undersøgelsen blev gennemført med et spørgeskema besvaret fra 2006 til 2010 og fulgt op over mere end et årti.

Fernando Rodriguez Artalejo, professor i forebyggende medicin og folkesundhed ved det autonome universitet i Madrid, beskrev forskningen som værende "et væsentligt fremskridt på området".

Han sagde, at de fleste undersøgelser var blevet udført i Asien, hvor grøn te er den mest udbredte, og at de få uden for kontinentet var "små i størrelse og usikre i deres resultater".

Nedsætter risiko for hjertekarsygdomme

Artalejo sagde: "Denne artikel viser, at regelmæssigt forbrug af sort te (den mest udbredte te i Europa) er forbundet med en beskeden reduktion i den samlede dødelighed og især hjertekarsygdomme over 10 år hos en midaldrende, for det meste hvid, voksen almindelig befolkning."

Han tilføjede, at undersøgelsen ikke endeligt fastslog, at te var årsagen til den lavere dødelighed blandt tedrikkere, fordi det ikke kunne udelukke, at dette skyldtes andre sundhedsfaktorer forbundet med te-forbrug.