Vanvittigt, men sandt: Kvinde vil giftes med AI-hologram som den første i historien

Videnskab

15/06/2024

AI-genereret billede, openart.ai
AI-genereret billede, openart.ai

Skrevet af Liam T.

Det lyder som noget, fra en science fiction-film ...

Med AI, der bliver mere og mere realistisk, opstår spørgsmålet uundgåeligt, på hvilket tidspunkt den vil være i stand til at have et ægte forhold.

Dette rejser en hel bunke spørgsmål om bevidsthedens og menneskehedens natur, og det er spørgsmål, der er centrale i den spanske kunstner Alicia Framis arbejde.

Det er Alicia, der lægger planer for sit bryllup med et AI-drevet hologram, kaldet AiLex.

Det er ikke første gang

Dette bryllup er ikke Alicias første indtog i at bruge sin performancekunst til at udforske spørgsmål omkring forhold.

Hun har tidligere været i forhold sammen med en mannequin ved navn Pierre som en måde at udforske kærlighed og kammeratskab på, men den seneste idé, tager tingene i en mere futuristisk retning.

Kunstneren skriver ofte om sit forhold på sin Instagram-side @hybridcouples.

I et indlæg om forholdet skrev hun: "Det er et romantisk forhold mellem en kvinde og kunstig intelligens.

"Vi ved, at robotter og mennesker snart vil være seksuelle partnere, men for mig er det næste vigtige skridt følelsesmæssigt at involvere kunstig intelligens med mennesker."

Afsindigt dyrt

Hologramteknologi findes, men det er ekstremt dyrt og upraktisk.

Vi er ikke helt på stadiet af Blade Runner 2049, med et loftmonteret hologram, der projicerer din hologrampartner rundt i din lille dystopiske lejlighed.

Med dette i tankerne ser det ud til, at AiLex faktisk er tilføjet i indlæg på Instagram-videoerne i stedet for at være til stede i hjemmet.

Ikke kun det, men hologrammet i hendes videoer ser ud til at være en samarbejdende kunstner eller skuespiller snarere end at være computergenereret.

Det er ikke klart, præcis hvordan AI er blevet indregnet i stykket i øjeblikket, det kan være, at hologrammets svar er genereret af AI.

Forestillingsserien skal involvere bryllupsceremonier, hvor kunstneren siger, at brylluppet vil finde sted på Depot Boijmans Museum i Rotterdam.

Selvom hun også har sagt, at de kunne gøre det andre steder og antyder, at de også kunne tage på turné.

Kilde: UniLad