Hjemmelavet pizza og 4 andre steder, du kan få dine 6 daglige stykker frugt og grønt

Sundhed

08/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Fra pizza til dåser med spaghetti deler en ernæringsekspert de uventede fødevarer med skjult frugt- og grøntsagsindhold, der faktisk tæller som dine seks om dagen.

Ashleigh Tosh, en ernæringsekspert fra Prepped Pots powered by Muscle Food, har delt, at det at få ekstra grøntsager eller frugt ind i din livsstil ikke betyder, at du skal skifte til en kedelig kost eller bruge en formue.

Tilberedt, dåse, tørrede eller kogte kilder til frugt og grøntsager kan alle tælle med i en sund kost, forklarede eksperten.

Derudover er der nogle overraskende fødevarer, der kunne ændre din tilgang til dine daglige diætmål.

1. Hjemmelavet pizza

Mens tomatsauce på en pizzabund kan bidrage til dine seks om dagen, delte ernæringseksperten, at denne populære ret repræsenterer en god mulighed for at øge dit indtag af grøntsager endnu mere.

Hun anbefalede at tilføje generøse mængder grøntsager som tomater, peberfrugter, majs og champignoner som fyld.

2. Hummus

Hummus er lavet af kikærter, der er rige på protein, fibre, vitaminer og mineraler, og kan derfor repræsentere en af dine seks om dagen portioner.

Tosh anbefalede at parre den cremede dip med grøntsagsstave for at maksimere dit indtag af grøntsager.

3. Frugtsmoothies og juice

Smoothies kan også hjælpe med at lukke gapet mellem en sund kost og mangel på tid.

Ernæringseksperten anbefalede at blande grønne blade som spinat eller grønkål med frugter som bær, mango eller bananer.

"Et 150 milliliter glas frugtsaft vil også bidrage til dine seks om dagen, men de er ofte høje i sukker, så hold dig bare til en portion," sagde hun.

4. Guacamole

En halv medium avocado kan repræsentere en anden del af dine seks om dagen portioner, men du kan tage det endnu et skridt videre.

Ernæringseksperten anbefalede at lave din egen dip af avocado, tomater, løg og limejuice for at inkorporere endnu flere grøntsager i din kost.

5. Søde kartoffelpommes frites

Mens almindelige kartofler desværre ikke tæller med i din daglige grøntsagskvote, har søde kartofler en lavere stivelsesindhold og tilbyder en god kilde til næringsstoffer.

"Derfor er det godt at bytte din sædvanlige hvide mos, bådkartofler eller bagte kartofler ud med det søde alternativ," sagde Tosh.