Har du tandbørsten på badeværelset? Derfor bør du finde et nyt sted

Sundhed

23/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er en klam grund til det.

Hvis du opbevarer din tandbørste på badeværelset, er det måske ikke den bedste idé, da det kunne være en enkeltbillet til at få børstehårene belagt med alle mulige ting, du ikke vil have i munden.

Det skriver Ladbible.

At give dine tænder en god gammeldags tandbørstning to gange om dagen er en ret nyttig måde at forsøge at undgå, at de rådner væk, og det er billigere end at få dem lavet, hvilket nogle gange alligevel kan fungere dårligt.

Det naturligste i verden

Problemet er, at da du (sandsynligvis) bruger din tandbørste på badeværelset, derfor er det også det mest naturlige sted at opbevare den. Ligesom vi plejer at opbevare mad og bestik i køkkenet, fordi det er det rum, vi bruger det mest i.

Under alle omstændigheder er det tilsyneladende en særdeles dårlig idé at have din tandbørste på badeværelset, og det er der en rigtig god grund til - det er fordi der sandsynligvis er et toilet derinde.

Et springvand af fækale partikler

Selvom du tænker, at de badeværelse er rent, sker der når du skylder ud i toilettet noget der kaldes et 'fækalt springvand', som oversvømmer det omkringliggende område i partikler af det, der har været i toilettet, og det inkluderer altså din afføring.

Det betyder, at de små dråber menneskeligt affald lander på din tandbørste, som du så stikker ind i din mund og spreder rundt i hele munden ved at børste godt og grundigt.

2 råd til at undgå det

Ekspertråd i denne situation er først at huske at slå toiletbrættet ned for at forhindre den usynlige fontæne af afføring i at sprøjte overalt, og også at opbevarer din tandbørste et andet sted.

Andre tips til at holde din tandbørste ren inkluderer at holde den adskilt fra andres tandbørster og lægge en slags låg over hovedet for at forhindre de grimme ting i at komme dertil.

Nogle eksperter har foreslået, at husstande bør dele den samme tandbørste, bare det er en elektrisk, og hver person har sit eget hoved, som de sætter på gadgetten, når det er deres tur.