Frygter du også varme nætter? To simple råd kan redde din nattesøvn

Sundhed

10/6/23 | 06:01

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det er uskønt at vågne op våd af sved efter endnu en tropenat, men et simpelt trick som dine forældre eller bedsteforældre sikkert kendte kan være løsningen - og et, som de nok ikke kendte.

Med stigende temperaturer vil mange mennesker tænde for blæseren og åbne vinduerne om natten i et forsøg på at få lidt søvn.

Men ifølge en ekspert er dette måske ikke nok.

Chris Tattersall, administrerende direktør for Woolroom, som er blevet døbt 'søvnens mester', talte til The Mirror om vigtigheden af at vælge den rigtige madras og sengetøj til dit hjem, da disse kan påvirke din søvn under forskellige vejrforhold - især varme.

Madrassen er afgørende

Chris, der kom til Woolroom i 2012, forklarede, hvordan visse typer madrasser faktisk kan få dig til at føle dig varmere og potentielt ødelægge din søvn.

Han sagde: "Vi vil have, at alle tænker på alle de facetter, der indgår i det område, du sover i madrassen, din beskytter, din topper, du vil gøre ved din pude, dit sengetøj - alt det skal fungere .

"Hvis du tænker på en rejse, som du kan tage med hensyn til at købe en ny dyne, tager du ned til hvor det nu måtte være, du kunne tænke dig at shoppe, og du bliver mødt med en væg af æsker med dyne, og du tænker på en måde oh my gosh, hvilken bedømmelse skal jeg vælge? Hvilken fibertype vælger jeg? Hvad er passende for mig? Hvad er mit budget? Og du tænker på dynen alene, frem for at tænke på de andre komponenter, der virkelig kan gøre en forskel."

"Så for eksempel, en person, der har en memory foam madras, kommer til at sove meget varmt. De skal være ekstra opmærksomme på den dynetype, de bruger oven i købet, fordi det kommer til at skabe meget mere varme."

"Så hvis du har skiftet madras til et memoryskum, vil det, du havde før med din dynevægt, ikke være passende, fordi det sandsynligvis bliver for tungt.

"Alle disse komponenter skal virkelig gennemtænkes for, hvad der vil give den allerbedste nattesøvn."

Type af fibre

Chris fortsatte med at forklare, hvorfor memory-skummadrasserne kan gøre folk varmere, og fortalte, hvordan det hele havde at gøre med de "tætte" fibre.

"Hukommelsesskum er enormt tæt, og det kaster al den varme, du afgiver, tilbage til dig," sagde han.

Han hævder, at det meste sengetøj med syntetiske fibre som polyester har lignende problemer som memoryskum og ikke er gode til at "håndtere fugt".

"De sender også al den varme og fugt tilbage til dig. Så vi har en udfordring der med hensyn til vores søvnmiljø," tilføjede han.

I stedet hævder Chris, at nøglen til en bedre nattesøvn, uanset vejret, er at give uld en chance - hvad enten det er i din madras eller sengetøj.

Eksperten, som arbejdede med University of Leeds for at teste uld og finde ud af, hvordan det påvirker søvnen, siger, at det naturlige materiale giver "dybere, mere regenerativ søvn" på grund af den måde, det hjælper med at regulere temperaturen.

Han tilføjede: "Faktisk er det gamle ordsprog 'naturen ved bedst' sandt, og det, vi skal gøre, er at vende tilbage til, hvordan vi plejede at sove for 50 til 70 år siden med flere naturlige fibre, fordi vi kan sove bedre, og vi kan sove dybere. ."