En stor mængde forskning har vist, at det er sikkert. Alligevel har flere myter om faste vundet indpas blandt klinikere og den brede offentlighed: at faste kan føre til en dårlig kost eller tab af muskelmasse, forårsage spiseforstyrrelser eller mindske kønshormoner.
I en ny artikel i Nature Reviews Endocrinology afkræfter UIC-forskere hver af disse.
De baserer deres konklusioner på kliniske undersøgelser.
"Jeg har studeret intermitterende faste i 20 år, og jeg bliver konstant spurgt, om diæterne er sikre," siger hovedforfatter Krista Varady, professor i ernæring ved UIC.
"Der er en masse misinformation derude. Disse ideer er dog ikke baseret på videnskab; de er bare baseret på personlige meninger."
Der er to hovedtyper af intermitterende faste. Med spisning hver anden dag skifter folk mellem dage med at spise et meget lille antal kalorier og dage med at spise, hvad de vil.
Med tidsbegrænset spisning spiser folk, hvad de vil i løbet af et vindue på fire til 10 timer hver dag, og spiser derefter ikke resten af dagen.
Forskerne konkluderer, at begge typer er sikre på trods af de populære myter.
Her er et kig på deres konklusioner.
Intermitterende faste fører ikke til dårlig kost
Forskerne peger på undersøgelser, der viser, at indtaget af sukker, mættet fedt, kolesterol, fibre, natrium og koffein ikke ændrer sig under faste sammenlignet med før en faste.
Og procentdelen af energi, der forbruges i kulhydrater, protein og fedt, ændrer sig heller ikke.
Intermitterende faste forårsager ikke spiseforstyrrelser
Ingen af undersøgelserne viser, at faste fik deltagerne til at udvikle en spiseforstyrrelse.
Alle undersøgelserne frasorterede dog deltagere, der havde en historie med spiseforstyrrelser, og forskerne siger, at dem med en historie med spiseforstyrrelser ikke bør prøve intermitterende faste.
De opfordrer også børnelæger til at være forsigtige, når de overvåger overvægtige unge, hvis de begynder at faste, fordi denne gruppe har en høj risiko for at udvikle spiseforstyrrelser.
Intermitterende faste forårsager ikke overdreven tab af muskelmasse
Undersøgelserne viser, at folk mister den samme mængde muskelmasse, uanset om de taber sig ved at faste eller med en anden kost.
I begge tilfælde kan modstandstræning og øget proteinindtag modvirke tabet af magre muskler.
Intermitterende faste påvirker ikke kønshormoner
På trods af bekymringer om fertilitet og libido påvirkes hverken østrogen, testosteron eller andre relaterede hormoner af faste, sagde forskerne.