Du har spist burgere forkert hele livet!

Sundhed

04/12/22 | 09:00

Kilde: Shutterstock
Kilde: Shutterstock

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Vi kender alle det at bestille en burger, og vi får leveret det skæve tårn i Pisa og ikke vide hvor man skal gå i bidet.

Mange kender det at bestille en cafeburger, og når den kommer sidder man med sit bestik, og ved ikke hvor man skal begynde. De fleste når hurtigt til konklusionen at det er nemmere med hænderne, men efter 2 bidder ligner burgeren nu det skæve tår i Pisa, hvis ikke et samle-selv projekt.

Eksperter mener ihvertfald at du burde flippe din burger, og spise den “på hovedet”. 

99% af alle der har spist burger, spiser den som den blir serveret - som den står, med toppen op og bunden nederste, men nu mener flere eksperter at hvis du flipper burgeren, vil din smag oplevelse blive bredere. 

Et norsk medie (Madmedie godt.no) har haft vores spisevaner under et mikroskop, og er kommet frem til visse fordele, hvis du vender din burger inden du bidder. Hvis man vender burgeren, og bruger toppen som bund, gør det nemlig hele burgeren mere stabil, og den vil ikke skride når du sætter tænderne i den!

Manden bag bloggen “Burger Lad” udtaler til Avisen.dk: 

“En ægte burger kender bør altid spise burgeren på hovedet.”

Fast Food giganten TGI Fridays støtter op om ideen. De mener enda at burgeren smager bedre hvis man spiser den på hovedet! Hvorfor? -Da toppen af din burger nu er den flade bund, kan “bunden” - toppen, nu suge alt den saft og kraft din burger frigiver, når du spiser den, i stedet for at dryppe det i skødet på dig. 

Vi har på redaktionen testet terorien, og kan ved selvsyn bekræfte at det virker. Burgeren er betydelig nemmere at spise, og drypper/sviner mindre. 

I Norge, beretter Hobby-Kokken & madbloggeren Kristoffer Kaayne, at han har ændret sine madvaner når det kommer til burgere.  “Jeg begyndte at vende burgeren på hovedet for flere år siden, da jeg tilfældigvis så, at en tidligere klassekammerat gjorde det. Først troede jeg, at han ikke var klar over, hvordan man spiser en burger, men så sagde han, at det får burgeren til at ramme ganen anderledes og på en mere korrekt måde, end når man spiser den normalt.” Udtaler Kristoffer Kaayne Kaalsaas -godt.no.