Du begår måske en stor fejl, hvis du drikker kaffe om morgenen

Sundhed

10/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan faktisk give dig store udfordringer.

Der er efterhånden meget forskning, der har vist, at kaffe er sundt for os.

Det øger vores forbrænding, det mindsker risikoen for diverse kredsløbssygdomme, du har mindre risiko for udvikle Parkinsons og generelt er der noget, der tyder på, at det forlænger vores liv.

Men det betyder ikke, at du bare skal drikke kaffe når som helst, selvfølgelig.

De fleste af os er nok allerede klar over, at det er dumt at drikke en kop kaffe om aftenen, fordi koffeinen gør det sværere for os at falde i søvn, hvilket i sidste ende fører en række dårlige ting med sig.

Men faktisk bør du også droppe dit morgenritual med at vælte ud af sengen og sætte en kop kaffe over som det første.

For selvom det kan virke som en virkelig malplaceret aprilsnar at skulle sige farvel til det sorte guld om morgenen, så kan det resultere i flere problemer for helbreddet.

Det skriver Berlingske.

Dobbelt op på stress

Når vi vågner går vores krop og hoved i gang med at vågne helt automatisk, uanset om vi får kaffe eller ej.

Hvis vi så hælder en kop eller to ned i løbet af dagens første halvanden times tid, ender det med at øge kroppens stressniveauer - og det er ikke små mængder, vi snakker her.

Faktisk vil du fordoble mængden af stresshormon i kroppen, hvis du drikker kaffe i løbet af din første halvanden vågne time. En faktor, der meget vel kan være en del af forklaringen, hvis du oplever at blive urolig eller ængstelig om morgenen eller i løbet af formiddagen.

Samtidig kan en tidlig morgenkop også risikere at føre til en tolerance for koffein - og så ryger ret meget af pointen ved en kop kaffe!

Så rådet lyder altså, at du skal vendte mindst halvanden time med at drikke dagens første kop kaffe, simpelthen fordi kroppens naturlige stresshormoner allerede buldrer derudaf på det tidspunkt.