Ny undersøgelse viser: Disse tidspunkter skal du tabe mavefedt og opbygge muskelmasse

Sundhed

29/05/2023

Foto: Pexels @Frank Cone
Foto: Pexels @Frank Cone

Skrevet af Emil B.

Selvfølgelig er træning på ethvert tidspunkt på dagen bedre end slet ingen træning. Men nye undersøgelser viser, at timingen af ​​træning kan have betydning for vægttab og muskelopbygning, og den optimale tidspunkt kan variere for mænd og kvinder.

Det overraskende resultat

En 12-ugers undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Frontiers in Physiology, fandt frem til, at kvinder, der ønsker at forbrænde mavefedt og sænke blodtrykket, bør træne om morgenen, mens kvinder, der ønsker at opbygge muskler, bør træne om aftenen.

Mænd viste sig at få større fordele af træning om aftenen, hvilket også er den optimale tid på dagen for at forbedre den mentale sundhed.

Baggrunden for undersøgelsen

Forskere fra Skidmore College forsøgte at finde det "ideelle" tidspunkt ved at undersøge 30 mænd og 26 kvinder i alderen 25 til 55 år, som alle var sunde.

Undersøgelsen viste, at kvinder specielt kan drage fordel af træning om morgenen i stedet for om aftenen, hvilket muligvis skyldes hormoner, søvncykler og andre biologiske forskelle mellem kønnene.

For at nå til konklusionerne blev deltagerne fulgt i tre måneder, hvor den ene gruppe trænede i en time inden kl. 8.30 om morgenen, mens den anden gruppe udførte de samme aktiviteter mellem kl. 18 og 20 om aftenen.

Undersøgelsens hovedforfatter, Dr. Paul Arciero, professor i sundheds- og fysiologiske videnskaber ved Skidmore College, fortalte BBC, at mennesker "har bedre mulighed for at drage fordel af træning tidligt om morgenen."

Resultaterne viste, at et træningsprogram om morgenen var særligt gavnligt for kvinder, der ønskede at reducere mavefedt og blodtryk, men at de var bedre stillet, hvis de skulle opbygge muskler om aftenen. Aftenstræning viste sig at være bedre for kvinders humør og for mænds hjerte- og stofskifte sundhed samt deres mentale velvære.

Dr. Arciero uddbyer: "[Aftenstræning er] ideelt for mænd, der er interesseret i at forbedre hjerte- og stofskifte sundhed samt deres følelsesmæssige velbefindende."

Tidspunktet for mænds træning viste sig at have mindre indflydelse på dem. Selvom undersøgelsen fokuserede på allerede sunde personer, kan resultaterne muligvis anvendes på overvægtige personer i fremtiden.

Hvor vigtigt er det i virkeligheden?

Regelmæssig træning og en afbalanceret kost er stadig gavnligt for helbredet, selvom visse undersøgelser antyder, at træning på et bestemt tidspunkt hjælper med at tabe mere vægt.

Så selvom træning om morgenen kan være bedre for kvinder, er enhver form for motion generelt godt for dit helbred og bedre end slet ingen træning. Dr. Arciero sagde: "Det bedste tidspunkt for træning er det tidspunkt, hvor du kan gøre det og passe det ind i din tidsplan."