Disse planter forbedrer din søvn ifølge eksperter

Sundhed

30/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Problemer med søvnen? Måske har du for få potteplanter

Haveentusiast Andrew White delte med Express de planter, der kunne fremme søvn, reducere stress og angst og hjælpe med at forbedre luftkvaliteten.

"At have planter i dit soveværelse kan forbedre luftkvaliteten ved at absorbere og filtrere kuldioxiden og frigive ilt.

"Forbedret luftkvalitet forbedrer ikke kun åndedrætssundheden, men kan også forbedre din søvnkvalitet og reducere stress."

Blomsterdufte

En af Andrews soveværelsesplanter, han er begejstret for, er lavendelplanten, som er "kendt for at hjælpe os med at sove".

Han uddybede: "Blomsterdufte som lavendel hjælper med at få dig til at føle dig gladere og kan faktisk have en beroligende effekt på dine følelser.

"Lavendel har vist sig at hjælpe dig med at lindre angstfølelser, hvilket giver dig mulighed for at sove bedre, hvilket uundgåeligt forbedrer dit immunsystem."

Ikke en væddeløbshest

Andrews anden planteanbefaling er væddeløbere, som har vist sig at være "en ekstremt effektiv luftrenser".

Andrew er også fan af fredsliljen, som han sagde er et "fremragende valg til at producere ilt og rense luften".

Indretningseksperten Melissa er også fan af fredsliljen, da hun sagde, at den "fjerner toksiner og allergener fra luften".

De skal bare hænge ud

Hun gav desuden en anbefaling til indretningen af dem: "Hængende plantepotter kan frigøre gulvplads og overflader, og sætte dine stueplanter i den bedste position for at få det rigtige niveau af sollys hver dag.

Andrew tilføjede dog et advarselsord: "Som alt i livet skal personlige omstændigheder tages i betragtning.

"For eksempel, hvis du er allergiker og er tilbøjelig til at få høfeber, er det måske ikke ideelt at holde planter i dit soveværelse, da de kan udløse en reaktion."