Denne advarsel fra din telefon må du aldrig ignorere

Sundhed

01/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er en grund til, at den dukker op.

Der dukker masser af beskeder og notifikationer op på vores smartphones i løbet af en dag - selvfølgelig alt efter, hvilke indstillinger du har sat til.

Mange af dem kan du bare ignorere, når det er en nyhedsnotifikation, eller måske en besked fra et spil om, at der er gang i en særlig begivenhed, men der er en særlig besked, din telefon giver dig, som du aldrig bør ignorere.

For den kan faktisk hjælpe dig med at undgå problemer med helbredet.

Musikkens mørke side

Du hører musik på Spotify, YouTube eller Apple Music i dine hovedtelefoner i offentligheden. For at lukke alt andet ude, skruer du lidt ekstra op for lydstyrken.

Selvom det kan virke ganske harmløst, så kan det faktisk have fatale konsekvenser for din fremtidige hørelse, hvis du hører for høj lyd i dine hovedtelefoner.

Både Apple og Samsung har indbyggede funktioner i deres telefoner som gør, at brugeren får en advarsel om, at man altså er ved at skrue så højt op, at det begynder at blive skadeligt for helbredet. Mange vælger nok bare at ignorere den og lige skrue yderligere et par trin op, men det er altså det, der i det lange løb kan give dig store problemer.

Kan give varig skade

Hvordan du bliver orienteret af din telefon kommer an på, hvilken slags du har.

Nogle telefoner giver dig en besked om, hvis du har hørt mere end 40 timers musik ved over 80 decibel i løbet af den sidste uge. Her får du så en advarsel om, at det altså kan gøre skade.

Ved andre telefoner (og i nogle tilfælde de samme som førstnævnte), advarer telefonen dig, imens du er ved at skrue op.

Så herfra skal lyde en opfordring til at tage advarslerne alvorligt, så du ikke får problemer med hørelse/helbred senere hen.