I aften gælder det England: De sidste 5 opgør viser tydeligt mønster

Sport

20/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tror du, Danmark ender med at få point?

Det danske landshold i fodbold skuffede i deres første kamp ved EM 2024 i Tyskland.

Godt nok blev det til 1-1- mod Slovenien, så der kom da point på kontoen, men Slovenien bliver vurderet til at være det svageste hold i Gruppe C (som Danmark er en del af), og derfor var det noget af en streg i regningen, at Danmark ikke fik tre point med fra den kamp.

I aften gælder det den fodboldmæssige stormagt, sølvvinderne fra det sidste EM, England. Men hvis man så Englands første kamp i turnering (mod Serbien) er det tydeligt, at det ellers så fodboldgale land ikke har et fuldstændig usårligt landshold.

Kampen endte med en 1-0 sejr til briterne, men det var ikke uden møje og besvær, særligt i anden halvleg, hvor Serbien for alvor fik presset England.

Sådan er det gået Danmark mod England

Danmark har ikke mødt Englang særligt mange gange de seneste år.

Vi mødte dem slet ikke i 2022 og 2023, og i løbet af 2020 og 2021 blev det til en dansk sejr, en uafgjort og et dansk nederlag (som teknisk set godt kan kaldes uafgjort, da den først blev afgjort til briternes fordel i forlænget spilletid efter uafgjort i den ordinære kamp).

Den danske sejr lød på 1-0, den uafgjorte 0-0 og nederlaget 1-2, efter 1-1 i ordinær spilletid.

Før de kampe skal vi helt tilbage til 2014, hvor Danmark tabte 0-1 og før da tabte Danmark med 1-2 i 2011.

Har du lagt mærke til mønsteret?

Det kan godt være, vi skal et stykke tilbage i kampstatistikkerne, men ikke desto mindre er der to ting, der springer i øjnene, når man ser på de forgangne fem opgør mellem Danmark og England:

  • Ingen af holdene har vundet opgøret med mere end et enkelt mål

  • Kun i en enkelt kamp har et af holdene scoret mere end et mål i ordinær spilletid

Noget tyder altså på, vi får en målfattig kamp i aften, men hvis bare Danmark ender med at score et enkelt mål, gør det da heller ikke noget, at der ikke kommer flere scoringer!