Efter 16 år er det slut: Stopper på landsholdet efter OL

Sport

03/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

273 landskampe er da også en sjat ...

Tidligere i år annoncerede den måske bedste danske håndboldspiller nogensinde, Mikkel Hansen, at han indstiller karrieren efter denne sommer.

Han håber på, at han bliver udtaget til OL i Paris, men efter den slutrunde, vil det altså være slut.

Og nu siger endnu en markant profil på det danske herrelandshold i håndbold farvel. Plankeværket, målvogteren Niklas Landin stopper nemlig også.

Dog ikke helt. Det er nemlig kun landsholdet, ikonet siger farvel til.

Det fortæller han i et interview med TV 2 Sport.

"Det er en beslutning, som har været længe undervejs, men jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt nu. OL i Paris er det perfekte punktum," siger Landin i interviewet.

11 medaljer

Indtil videre har Landin spillet intet mindre end 273 landskampe for Danmark. Siden han blev sat ind i målet i en landskamp mod Østrig i 2008 har han været med ved hver eneste slutrunde, Danmark har deltaget i.

Og han har også en stor andel i, at han sammen med landsholdet har vundet intet mindre end 11 medaljer (5 af guld, 5 af sølv og en enkelt af bronze) - og dermed kan man også regne ud, at han har været med i hele 10 finaler med landsholdet.

Derudover er han to gange blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller (2019 og 2021).

De 273 landskampe sikrer Landin en plads som nummer tre på listen over flest spillede landsholdskampe på det danske herrelandshold i håndbold.

Men selv hvis han bliver udtaget til OL i Paris, vil han ikke være i stand til at overtage rekorden fra fløjlegenden Lars Christiansen, der nåede vanvittige 338 kampe i landsholdstrøjen, inden han indstillede karrieren.

Fortsætter i klubben

I 2023 vendte Landin hjem til dansk håndbold, da han skiftede tilværelsen i den tyske klub THW Kiel ud med Aalborg Håndbold.

Og den nordjyske danske mesterklub behøver ikke kigge efter en erstatning for målvogteren lige foreløbig.

Han understreger nemlig, at han fortsætter karrieren på klubplan.