Danmark mod Holland: Sådan spillede de danske håndboldkvinder sig i semifinalen

Sport

06/08/2024

Skrevet af J. Bøgen

Det lå ikke ligefrem i kortene efterdet første kvarter af kampen ...

De danske håndboldkvinder er klar til semifinalen ved OL efter en 29-25 sejr over Holland.

Danskerne fik ellers en horribel start på kampen og var blandt andet bagud 0-4. Da der var gået 15 minutter havde danskerne således kun scoret fire mål mod Hollands syv.

Stille og roligt kom danskerne dog bedre med, og et par gode råd fra landstræner Jesper Jensen i en timeout gjorde en afgørende forskel i forhold til at hjælpe de danske spillere med at passere den hollandske keeper.

Danmark scorede således tre mål i træk i slutningen af første halvleg og kunne gå til pause med en 11-10-føring.

Så gik det stærkt

Det danske hold kom ud til anden halvleg som forvandlet, og tv-seerne havde knapt nået at blinke, før Danmark havde bragt sig foran 15-10.

Derfra bølgede momentum frem og tilbage, hvor hollænderne fik hentet et par mål, inden danskerne igen trak fra, ikke mindst takket være et dansk betonforsvar ført an af Line Haugsteds paradespil og Althea Reinhardt i det danske mål, der sluttede kampen med over 40 procents redninger.

To gange var de svenske dommere desuden ude for at se videooptagelser af danske forsvarsaktioner, og sidste gang endte det med et direkte rødt kort til Trine Østergaard - der er dog ikke risiko for noget karantæne til semifinalen, da det ikke var et blåt kort.

Danskere spillede faktisk de sidste 72 sekunder to spillere i undertal, men det lykkedes danskerne at holde stand.

Drømmen om medaljer lever altså stadig for de danske håndboldkvinder, men semifinalen bliver en overordentlig stor mundfuld.

I dagens sidste kamp møder Norge nemlig Brasillien, og her er Norge storfavoritter til at gå videre og blive Danmarks modstander i semifinalen.