Giv børnebørnene læring i julegave

Sponseret indhold

01/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Er du træt af at give børnebørnene julegaver, som hurtigt bliver lagt væk og glemt igen? I artiklen her giver vi dig tre gode bud på, hvad du kan give børnebørnene i julegave, som de både kan have glæde af i lang tid, samtidig med at de lærer noget af at lege med det.

Julen er børnenes fest – Giv brugbare gaver med plads til læring

Problematikken er velkendt: Lige så hyggelig og dejlig julen er, lige så stressende og forjaget kan den være, når der skal købes julegaver til de mindste i familien.

Vi vil alle gerne give noget, som børnene kan bruge i lang tid, og hvis kan de lære noget af at lege med legetøjet samtidig med, er det jo kun endnu bedre. Problemet er bare, at legetøjsbranchen kan være lidt en jungle at finde rundt i, og derfor er det ikke altid lige let at finde nålen i høstakken.

Nedenunder giver vi dig tre bud på legetøj, som både er lærerigt og holdbart, og som børnene derfor med garanti vil have glæde af i lang tid fremover.

 

Tre bud på lærerigt og holdbart legetøj til de mindste i familien

Spil – tid til hjernegymnastik

Der er ikke noget som et godt spil, der kan samle familien og give hovedbrud hos store og små. Hos Ciha – læring gennem leg og læsning har vi fundet tre spil, som alle er i høj kvalitet, både spillemæssigt og fremstillingsmæssigt, og som derfor giver garanti for udfordrende og udviklende samvær i lang tid fremover.

Kalaha, som hos Ciha kaldes Mancala, er et traditionelt og gammelt strategisk spil for to spillere, hvor vinderen er den, som lykkes med at samle 25 af spillets glaskugler. Spillepladen er lavet i træ og er visuelt rigtig lækker.

Et andet klassisk spil er Sænke slagskibe, hvor det – som altid – gælder om at få sænket sin modstanders flåde. Spillet er taktisk udfordrende og anbefales fra 5+ år.

Til den lidt yngre målgruppe kan vi anbefale spillet Alle mine følelser, hvor man øver sig i at mærke og tale om følelser – både de svære og de sjove. Spillet egner sig fra 3 år og opefter.

Kreative gaver med rum til fordybelse

I en travl hverdag er det vigtigt med et pusterum i ny og næ, især for børn, der er i konstant udvikling. Her er den kreative fordybelse en oplagt chance for at skrue ned for tempoet og give hjernen en pause.

 Med Støb og mal - Havdyr kan I lave flotte figurer i gips, som I efterfølgende kan male. Det er både sjovt og lærerigt og giver et flot resultat.

Modellervoks er altid et godt valg, og med Legekuffert: Hårspænder og fingerringe kan I lave jeres egne hårspænder og fingerringe af modellervoks. Den medfølgende modellervoks tørrer og hærder, når I lader den lufttørre.

Pynt til værelset

Pynt til børneværelset er altid en god idé, da det vil vække glæde igen og igen.

Med en dekorativ lampe fra Heico, som fås i et væld af farver og varianter, Kan du give værelset et roligt og trygt lys om natten. Lamperne er fremstillet og malet i hånden i Tyskland.

Ciha har også udviklet deres egne plakater til værelset, som giver rig mulighed for at lære om forskellige emner. Kender du fx en, der er vild med astronomi, kunne denne plakat med vores solsystem være et godt bud på en oplagt julegave.

 

Har du ikke fundet noget, som du synes, falder i din smag, så tage et kig på cihas webshop, som er fyldt med lærerigt legetøj i høj kvalitet – der vil med garanti være noget for enhver smag.