Den perfekte adventsgave: Julekalender i bogform

Bøger

31/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Nu går vi ind i julesæsonen, og ofte skal der købes gaver til advent. Men hvad skal man købe til familiernes børn, der jo praktisk talt ikke mangler noget.

Advent er i virkeligheden en markering af kirkeårets slutning. Traditionen med at der skal følge gaver med til advent, er af nyere tid. Langsomt er de fire søndage i advent blevet en tradition, der udover de klassiske fire lys, også inkluderer familiehygge og gaver. Måske er traditionen kommet snigende, fordi de fleste forbinder december med gavetid.

I mange familier bliver adventsgaverne ofte til små gimmicks og halvdårlige gaver, som hurtigt smides ud. Det sker fordi, der ikke ofres ret mange kræfter på at finde den rette gave, eller at budgettet ikke er ret stort til de fire ekstragaver, der skal i sokken.

Hvis man har flere børn, kan man dog slå gaverne sammen, og give en fælles gave. Det gør at budgetterne kommer op, og kvaliteten i gaverne ligeledes kan sættes op.

På den måde kan der f.eks. være råd til et spil eller en bog.

Første søndag i advent er den 27. oktober, og her er det helt oplagt, at man giver noget, der kan underholde børnene i hele december. Det kunne f.eks. være den nye bog af Rikke Reimann, der hedder Julemissionen.

JULEMISSIONEN har en mission om at give børn i alderen 9-12 år og deres forældre en rigtig god jul. Præmissen med bogen er, at vi kun ved at få talt om de mange forventninger og udfordringer, der kan være til julen, kan finde den gode julestemning. Den gode jul er noget, der opstår i fællesskab, og derfor skal vi hjælpes ad med at skabe den.

På forfatterens egen Instagram-side kobles der en cross-channel-tilgang til bogen, som giver en interaktivitet, som giver børnene en ny kalenderoplevelse.

Så vær med i et interaktivt juleeventyr, hvor du sammen med My skal redde juleglæden og dele dine fremskridt på de sociale medier. I bogen bliver børnene hver dag i december præsenteret for et nyt spørgsmål på humørbarometeret.

Spørgsmålet er relevant i forhold til juledilemmaet i dagens afsnit. Børnene skal derefter farvelægge tegningen med de farver, der passer bedst til deres følelse for julen. Derefter skal de lægge deres tegning op på Instagram og bruge hashtagget #julemissionen.

Så har du lyst til at give dit barnebarn en rigtig god oplevelse, så kan du købe bogen hos din lokale boghandler eller lige her.