Vi venter i spænding: Kommer der en ny Dan Brown-bog i 2023?

Bøger

25/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Dan Brown er en af verdens bedst sælgende forfattere. I alt har den succesfulde forfatter solgt mere end 200 millioner bøger. De er oversat til 57 sprog og flere af hans bøger er blevet filmatiseret.

Det er dog ved at være et stykke tid siden, der sidst har været nyt for bestsellerforfatteren. Den nyeste bog fra Dan Browns pen er Oprindelse fra 2017. En film der på trods af store salgstal og en filmfranchise, der fungerede, ikke engang har nået det store lærred endnu.

Spørgsmålet er også, om den overhovedet kommer som film efter Tom Hanks af flere omgange har været ude og kritisere både Dan Browns litterære kvaliteter, såvel som filmenes kvalitet.

Alligevel står læserne i kø, og der er dagligt forespørgsler på Dan Browns næste bog, selvom forfatteren selv er meget hemmelighedsfuld om projektet.

Bøgerne om Robert Langdon har ført professoren rundt i det meste af verden. Og spørgsmålet om, hvor han skal hen i den næste bog, må ligge lige til højrebenet.

Flere rygter sender Langdon til de arabiske lande, hvor den karismatiske professor hurtigt kan fare vild i symboler og gåder. Selv skal Dan Brown tvinge hver en dråbe spænding ud af plottet, før der meldes noget ud. Og det er som altid en meget langsommelig proces.

Det har tidligere taget op til seks år for forfatteren at færdiggøre en bog, og med det tempo, kan vi altså forvente en ny bog af Dan Brown i 2023. Men måske er den nye bog endnu sværere at færdiggøre end Det Forsvundne Tegn, som tog Brown de seks år at gøre færdig.

Dan Browns egne rejser giver måske et fingerpeg

Forfatteren rejser over hele kloden. Til og fra bogmesser.

Hans besøg i De Forenede Arabiske Emirater kunne dog godt ligne en indikation på, at rejsen var mere end en høflighedsvisit. Den arabiske verden passer som hånd i handske med en Robert Langdon-roman.

Symboler, ord, bogstaver og tal er en integreret del af den arabiske historie, og der skabes fantastiske kunstværker overalt i den arabiske verden, som passer direkte ind i en Dan Brown-roman.

Så mon ikke, vi ser en bog, hvor den gode Robert Langdon skal besøge De Forenede Arabiske Emirater.

Men også da Dan Brown besøgte Prag, kom han med en udtalelse, der kunne indikere, at Langdon skal et smut forbi den tjekkiske hovedstad.

"Dette besøg har været meget inspirerende. Der er visse udsigter over byen, for eksempel fra Karlsbroen, hvor man kigger op på slottet, som næsten ikke virker ægte. Man kan næsten forestille sig, at nogen har malet det perfekte billede.”

Så måske skal Langdon også besøge Prag. Vi har før oplevet en hæsblæsende jagt genne Europa, og mon ikke den næste Dan Brown-bog bliver lidt af det samme.

Du kan læse mere om Dan Brown her.