Tre gode råd til at handle sikkert på nettet

Forbrug

08/5/23 | 07:27

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Når du først er blevet tryg ved at handle på nettet, bliver det pludseligt en nem opgave at handle julegaverne, fødselsdagsgaver og de ting, der mangler i hjemmet. Undgå at blive snydt med de her 3 gode råd.

Måske du har set, hvordan dine børn og eventuelt børnebørn suser rundt på internettet, og hvordan de med få klik kan bestille dagligvarer, tøj og julegaver? Internettet kan mange smarte ting. Men for os, der ikke er vokset op med det på samme måde, som de yngre generationer, kan det være en rigtig god ide at tjekke de her 3 råd til at handle sikkert på nettet.

1. Brug en sikker internetforbindelse 

Du kan efterhånden komme på internettet alle steder. Alt fra toget, til cafeer og de fleste offentlige steder. Men når du skal handle på nettet, skal der indtastes en masse personlige oplysninger. Det er ufarligt, hvis du bruger sikkert internet, som f.eks. det, du har derhjemme.

2. Tjek anmeldelserne 

En god måde at tjekke en internetside, inden du køber derfra, er ved at tjekke stedets anmeldelser. Hvis de er entydigt positive eller alle sammen tæt på samme dato, skal du være opmærksom.

Anmeldelserne kan du finde ved at søge på hjemmesidens navn i din foretrukne søgemaskine, eller ved at spørge nogen i din nærhed, hvis de ofte handler på internettet.

3. Se på detaljerne 

Der findes efterhånden virkelig mange internetsider og ikke alle, der findes, er sikre og lovlige. Når du besøger et websted, og inden du indtaster dine oplysninger på siden, kan du derfor med fordel tjekke et par detaljer, for at være sikker på, at du trygt kan handle der. Er sproget rigtigt? Er der skrevet æ, ø og å korrekt, hvis siden er dansk?

Du kan blandt andet også kigge på webstedets adresse øverst på siden. Her skal der gerne være et lille lås-symbol. Det er en indikation på, at siden er sikker. Her kan du også kigge på, om stedets adresse starter med https://. Her står s’et for sikkerhed, og det er din garanti for at dine oplysninger fra stedet bliver krypteret og passet på.

De fleste steder kan du handle sikkert og nemt på nettet, men husk at være opmærksom.