Rasende på den afdøde Dronning: 'Håber du må brænde i helvede'

Royalt

10/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mens Storbritannien sørger efter Dronningens død, og langt de fleste lande kondolerer og bakker briterne op i deres sorg, så sker der også fordømmelser samtidig. En modeprofil mener ligefrem, at Dronningen skal brænde i helvede.

Torsdag aften spredte nyheden om Dronningens død sig som en steppebrand over hele verden. 96 år gammel og en elsket monark til det absolut sidste.

Dronningens død udløste selvfølgelig et hav af triste reaktioner, og Storbritannien og hele verden var rystet. De sociale medier begyndte at flyde over med kondolencer til kongefamilien og til det britiske folk.

Men det er ikke alle, der deler samme holdning. Den norske modeprofil Rawdah Mohamed (31) var efter Dronningens død ude med en barsk kritik af Dronningen på sin Instagram-profil. Fredag oprettede hun et opslag, der ​​var en kritik rettet mod den britiske arv og Dronningen som symbol på England som kolonistat.

"Den oprindelige kolonist er død"

På Instagram udtrykker Mohamed stor utilfredshed med den store opmærksomhed omkring dronningens bortgang. I stedet valgte hun at fejre den britiske monarks bortgang. Blandt andet ved at skrive:

"Den oprindelige kolonist er død. Håber du brænder i helvede for det du og dine forfædre gjorde."

Rawdah Mohamed har tidligere været redaktør for modemagasiner Vogue. Hun skrev endvidere i sit opslag, at hendes empati ligger hos de 19 afrikanske og 10 caribiske lande, som blev hærget af Storbritannien og hvor det lokale folk blev gjort til slaver.

Storbritannien tog kontrol over en række lande startende fra 1558 og frem til 1997. Der er dog ingen officielle anklager mod hverken det britiske kongehus eller Storbritannien.

"Alle sorte, der nu sender kondolencer, er idioter," skriver Rawdah videre i sit opslag.

Mohameds kontroversielle meninger har på kort tid fået hård kritik i sociale medier, men kritikken preller af på hende. Flere gange har hun svaret igen på kritikken ved flere gange at understrege, at det er det britiske kongehus, der er synderen.

Til sidst har Rawdah endda trukket nazistkortet, da hun har delt et billede af Dronning Elizabeths meget kontroversielle onkel, Edward 8., som senere blev hertugen af ​​Windsor. På billedet er han sammen med sin kone Wallis Simpson til et møde med Hitler.

Her ses Rawdah Mohameds opslag.