Dronning Elizabeth er syg

Royalt

08/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Skal forblive under lægeligt tilsyn

Dronningen er under lægeligt tilsyn, efter at lægerne blev bekymrede for hendes helbred, afslørede Buckingham Palace i dag, da prins Charles, Camilla og prins William hastede afsted til Balmoral for at være sammen med hende.

Det skriver Daily mail

Hendes Majestæts umiddelbare familiemedlemmer er blevet informeret om dronningen helbred.

En kongelig talsmand sagde:

"Efter yderligere evaluering her til morgen er dronningens læger bekymrede for Hendes Majestæts helbred og har anbefalet, at hun forbliver under lægeligt tilsyn. Dronningen forbliver komfortabel og på Balmoral.'

Liz Truss reagere

Minutter før erklæringen fik den nye premierminister Liz Truss udleveret en seddel i Commons, der informerede hende om udviklingen, da hun afslørede sine planer om at begrænse energiregningen i de næste to år.

Fru Truss sagde:

"Hele landet vil være dybt bekymret over nyhederne fra Buckingham Palace her til frokost" og tilføjede "mine tanker - og tankerne hos folk i hele vores Storbritannien - er hos Hendes Majestæt Dronningen og hendes familie på dette tidspunkt".

Udsatte møde i går

Dronningen blev i går tvunget til at udsætte et møde i Privy Council i sidste øjeblik på lægers råd.

Efter en travl dag i tirsdags, hvor hun hilste på både Boris Johnson og Liz Truss på Balmoral, samt påtog sig andre lette pligter, er den 96-årige monark blevet bedt om at hvile sig.

Og i dag afslørede Buckingham Palace, at læger er blevet bragt til Balmoral efter bekymringer her til morgen.