Kronprins Frederik sætter ny rekord

Royalt

04/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Om lidt mindre end en måned går det løs.

Når Kronprins Frederik 2. pinsedag skyder Royal Run i gang, bliver det indtil videre i selskab med over 80.000 deltagere fordelt på de seks værtsbyer.

I år er det Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved, København/Frederiksberg og Bornholm, der åbner portene for de mange deltagere, der ønsker at løbe eller gå det royale løb. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse. 

Dermed har Royal Run ’22 slået sidste års deltagerantal, hvor 79.396 deltog i Aalborg, Sønderborg, Odense, København/Frederiksberg og Bornholm.

Det er idrætsvisionen Bevæg dig for livet, som DGI og Danmarks Idrætsforbund, står bag, der arrangerer Royal Run. Og her er der naturligvis stor glæde over den flotte tilslutning:

”Det er en helt fantastisk milepæl, vi har nået nu, og det er med stor stolthed, at vi byder velkommen til de indtil videre 80.000 deltagere, der nu har tilmeldt sig. Jeg er meget stolt over, at vi nu på fjerde år kan samle så mange danskere om at bevæge sig,” siger Morten Mølholm, der er administrerende direktør i DIF og med i Royal Runs styregruppe.

En tradition for danskerne

Her en måned inden det populære event finder sted, har Næstved meldt helt udsolgt, mens der i Kolding er pladser tilbage på 5 km-distancen. I Aalborg, Aarhus, København/Frederiksberg og Bornholm er der stadig ledige startnumre på alle distancer.

”Vores mål i de to idrætsorganisationer er at bevæge danskerne, og det er en kæmpe glæde, at vi nu har rodfæstet os så meget i danskernes bevidsthed, at Royal Run er blevet en tradition for både børnefamilier, unge og ældre, der alle sammen ser Royal Run som en god anledning til at bevæge sig i fællesskab,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og ligeledes med i Royal Runs styregruppe.

Tilmeldingstal i byerne:

Aalborg: 8.188

Aarhus: 13.222

Kolding: 13.116

Næstved: 11.595

København/Frederiksberg: 33.565

Bornholm: 320