Prinsesse Marie på Epilepsihospital

Royalt

27/4/22 | 09:17

Foto: Frankie Fouganthin, creative commons
Foto: Frankie Fouganthin, creative commons

Skrevet af Redaktionen

Prinsesse Marie besøger Epilepsihospitalet Filadelfia 2. maj, når Filadelfia holder sit officielle 125-års jubilæum. Prinsesse Marie har flere gange besøgt Filadelfia som protektor for Epilepsiforeningen. Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse.

Regionsformænd, borgmestre, professorer og en række samarbejdspartnere fejrer Filadelfias 125-års jubilæum sammen med prinsessen.

Arrangementet sker 2. maj 13-16. Tilmelding for pressen er nødvendig. Skriv navne og titler til kommunikationschef Lene Løvschall lenlo@filadelfia.dk inden fredag den 29. april kl. 12.

Dagens program bliver styret af konferencier Peter Qvortrup Geisling. Filadelfias bestyrelsesformand Leif Vestergaard Pedersen byder velkommen til de 100 gæster, hvorefter Prinsesse Marie holder tale.

Filadelfias historie bliver fortalt og den nyeste forskning præsenteret. Desuden fortæller en af Filadelfias unge patienter Olivia Alberg, hvordan livet er efter epilepsikirurgi i 2019, hvor hun i en tv-dokumentar på DR medvirkede i programmet: ’Kampen for et bedre liv’. Hun har ikke haft epileptiske anfald siden.

Prinsesse Maries besøg afsluttes med en rundvisning i Neurofysiologisk Afdeling, hvor den nyeste teknologi og forskning vises frem, og Prinsessen møder patienter.

"Vi er rigtig glade for, at Prinsesse Marie kommer og fejrer dagen med os, så vi sammen kan sætte fokus på hjernen - med hjertet. Prinsessens interesse er en vigtig støtte for os i arbejdet med forskning og udvikling, så ny teknologi og viden forbedrer indsatsen for patienterne," siger administrerende direktør Jens-Otto Skovgaard Jeppesen.

Filadelfia glæder sig til at fejre jubilæet med samarbejdspartnere i regioner, kommuner, hospitaler, universiteter og patientforeninger. Det er blandt andet et godt samarbejde, som har været med til at skabe fremskridt for patienterne gennem 125 år.

Foruden epilepsihospitalet rummer Filadelfia også et rehabiliteringscenter for hjerneskadede, fire døgn- og dagtilbud samt en specialskole og landsdækkende specialrådgivning.