Ikke i stand til det: Prinsesse Kate udsender officiel undskyldning

Royalt

10/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Prinsessen af Wales har sendt en personlig undskyldning, der nu er blevet delt med offentligheden.

Det må desværre vente til næste år.

Prinsesse Kate har sendt en varm hilsen og undskyldning til de irske garder, da hun ikke kunne deltage i deres sidste øvelse før Trooping the Colour-paraden.

Paraden afholdes til ære for kong Charles' fødselsdag, og Kate, som er æresoberst for regimentet, måtte undskylde for sit fravær i et brev, der blev delt af den irske vagt på X.

"At være jeres oberst er fortsat en stor ære, og jeg er meget ked af, at jeg ikke er i stand til at tage imod hilsenen ved dette års generalprøve," skrev prinsesse Kate. Hun bad også om, at hele regimentet modtog hendes undskyldninger og udtrykte håb om snart at kunne repræsentere dem igen.

Colonel's Review, generalprøven for den årlige militærparade, fandt sted i lørdags.

Kampen mod kræften fortsætter

CBS News havde tidligere bekræftet, at Kate ikke ville deltage, da hun stadig er under behandling for kræft. Hun trak sig tilbage fra sine offentlige pligter tidligere på året og har ikke givet nogen indikation af, hvornår hun vender tilbage.

Hendes mand, prins William, meddelte dog sidste måned, at hun havde det godt.

Kong Charles III, der også er i gang med sin egen kræftbehandling, har langsomt genoptaget sine offentlige pligter. Han deltog for nylig i mindehøjtidelighederne for 80-året for D-Day, invasionen af Nazi-besatte Europa den 6. juni 1944.

Trooping the Colour, en tradition der går 260 år tilbage, involverer tropper i fuld uniform, der marcherer med deres ceremonielle flag foran kongen.

Kong Charles forventes at overvære ceremonien den 15. juni fra et podie, sandsynligvis i selskab med dronning Camilla, i stedet for på hesteryg, som han gjorde sidste år.

De irske garder udtrykte deres rørelse over brevet fra prinsesse Kate og ønskede hende held og lykke med hendes bedring.

Du kan se prisessens rørende hilsen blive læst op til de irske garder her: