Harrys bog lækket: Blev fysisk angrebet af William

Royalt

05/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Det var oprindeligt planen, at hertugen af Sussex' meget ventede bog "Prins Harry - Reserven" først skulle udkomme d. 10. januar. Men ved en fejl er den udkommet før tid i Spanien, og flere medier har fået fat i et eksemplar. De har nu delt ud af, hvad læserne får af detaljer om det anspændte forhold mellem det britiske kongehus og parret Meghan og Harry.

Nej tak til aristokrati

For 2 år siden i januar 2020 besluttede hertugen og hertuginden at træde tilbage fra deres royale roller i det britiske kongehus. En skandale, der har ført til mange historier, rygter og dårlig omtale af den royale familie og dets administration. Siden Harry og Meghan trådte tilbage, har de flyttet til USA, hvor de har startet deres nye liv og har ikke holdt tilbage med at dele ud af deres oplevelser med miljøet i kongehuset.

Blandt andet har parret medvirket i et interview med Oprah, hvor Meghan særligt overraskede med hendes historie om selvmordstanker. Fornylig udkom en dokumentar på Netflix, der omhandler parret og deres eventyr - på både godt og ondt.

Og nu er tiden kommet til, at Harry deler endnu flere detaljer i hans nye bog: Spare, som først skulle have bogrealisering d. 10. januar. Men ved en fejl kom den på bogmarkedet i Spanien, og nu har flere medier fået fat i eksemplarer af den længe ventede bog.

"Min elskede bror og ærkefjende"

I bogen kommer hertugen blandt andet ind på forholdet til sin bror, der for kun få år tilbage virkede til at være tæt. Men det har ændret sig, hvis man læser, hvad Harry deler. Hertugen af Sussex kalder Prins William for "min elskede bror og ærkefjende" i sin kommende erindringsbog. 

Harry hævder angiveligt, at han er blevet fysisk angrebet af sin bror William under et skænderi om hans ægteskab med Meghan Markle. Et sted i bogen nævner Harry en situation, hvor William tog fat i sin bror og flåede hans halskæde af, inden han slog ham i gulvet. Under skænderiet har William angiveligt kaldt Meghan for "vanskelig" og "uhøflig". 

Harry takker Meghan og dedikerer den til Diana

På første side står der: "For Meg, Archi og Lili ... og selvfølgelig min mor".

I sin bog skriver Harry også om, at intet af det havde været muligt uden Meghan, som han også kalder "sit livs kærlighed". 

Det har aldrig været en hemmelighed for nogen, at Harry har haft et meget tæt forhold til sin mor, og hun stadig fylder meget for ham i dag. Hertugen af Sussex nævner i bogen, at han er gået til en kvinde, "der hævdede af have kræfter", som kunne give ham kontakt til hans mor fra graven.

Han udtrykker, at det har givet ham trøst at få at vide: "Du lever det liv, din mor ønskede for dig."

Bogen "Prins Harry - Reserven" kan købes i den danske boghandel fra d. 10. januar.