Grevinde Alexandra i chok

Royalt

28/09/2022

Pressefoto
Pressefoto

Skrevet af Redaktionen

Det er en chokeret Grevinde Alexandra, der i dag melder tilbage på den udmelding, der er kommet i dag fra Kongehuset.

Kort efter middag udsendte Kongehuset en pressemeddelelse, som var lidt af en bombe.

Her stod der klart, at man fra den 1. januar 2023 vil fjerne prinsetitlerne fra Prins Joachim og Alexandras børn.

Dermed vil prins Nikolaj, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athene ikke længere kunne kalde sig for prinser og prinsesser. Det skal gælde fra det nye år.

Grevinde Alexandra har nu reageret på udmeldingen, og hun er rystet.

Til B.T fortæller hun nu, at børnene føler sig udstødt over udmeldingen fra hendes majestæt dronning Margrethe. Alexandra har meget svært ved at forstå, hvorfor det skal ske.

"Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem," fortæller Grevinden til B.T.

Pressemeddelelsen, der blev udsendt af Kongehuset på vegne af hendes majestæt, dronning Margrethe, kan læses herunder:

"I april 2008 tildelte Hendes Majestæt Dronningen sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat. I maj 2016 blev det desuden meddelt, at Hans Kongelige Højhed Prins Christian som den eneste af Dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen.

I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder.

Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.

Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer."