Dronningens rygoperation fører ændringer med sig: Kronprins Frederik i kongetræning før tid

Royalt

17/3/23 | 10:55

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Kronprinsen har overtaget flere store opgaver.

Dronningen blev onsdag d. 22. februar opereret i ryggen på Rigshospitalet. Siden der har Frederik overtaget flere opgaver, og nu får han også 'kongetræning'.

Det skriver Billed Bladet

De seneste år er Kronprins Frederik blevet en mere og mere markant profil for det danske kongehus. Og lige for tiden varetager han flere af de opgaver som Dronning Magrethe normalt ville stå for, fordi hun efter rygoperationen er i gang med genoptræniong.

Flere anser dette som en slags kongelære som kronprinsen gennemgår, inden det bliver hans tur til at være Danmarks monartk.

I onsdags var an afløser for sin mor på en traditionsrig begivenhed, som næsten kunne anses som en form for eksamen.

Består eksamen foran livgarden

Onsdag deltog Kronprinsen i Urparade på Livgardens Kaserne i Købehavn. Her bliver "Dronningens Ur" overrakt. Denne gang var det dog ikke dronningen men Kronprins Frederik der stod for den traditionsrige parade.

Det gik i følge Billed bladet uden problemer og Kronprinsen må derfor siges at bestå den lille eksamen foran livgarden med topkarakterer.

Generelt har kronprinsen overtaget og løst flere af dronningens opgaver med sikker stil.

Flere store opgaver

Det er dog ikke den eneste store opgave som kronprins Frederik har fået i kalenderen efter dronningens operation.

På mandag den 20. marts skal han nemlig deltage til receptionen for værtsskabet for Copenhagen Climate Ministerial. Det vil foregå i Skuespilhuset i København.

Det er også kommet frem i dag at Kronprins Frederik bliver protektor for VM i Badminton, der skal afholdes i Danmark i 2023.

Det er femte gang i historien, at VM i badminton spilles i Danmark. I 2014 dystede de bedste badmintonspillere i verden om VM-guldet i Ballerup Super Arena, hvor Kronprinsen også var protektor for turneringen.

Badminton Danmark afvikler VM i badminton 2023 i samarbejde med Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.