Rørende afsked i Skotland
Den dag Dronningen dør bliver kaldt for D-dag. Hver af de efterfølgende dage kaldes for D-dag+1, D-dag+2 og så videre.
Ifølge det britiske nyhedsbureau PA var D-dag først fredag, selvom Dronningen egentlig døde torsdag. Det er for at lette den ellers komplekse planlægning.
Da den lukkede kiste blev lagt ud i St Giles Cathedral i Edinburg mandag for offentligheden for at vise respekt for den afdøde monark. Her brød mange mennesker ud i gråd, bukkede sig foran kisten eller satte sig foran kisten. Det rapporterede britiske medier tirsdag. Avisen The Sun offentligjorde her billeder af sørgende, der græder og holder om hinanden.
Kilde: YouTube @Channel 4 News
Også briterne sørger over majestætens død
Næsten hver anden voksen i Storbritannien har grædt over Elizabeths død. For kvinder og personer over 65 år var det mere end halvdelene (55 procent hver).
Dog ser det ud til, at unge mennesker sørger mindre. I hvert fald græd blot 25 procent af drenge fra 18 til 24 år.
Overraskende er det, at godt halvdelen (52 procent) mente, at det var rigtigt at slette sports- og kulturbegivenheder af respekt.
Folk ventede tidligt for at komme helt tæt på
To dage før Dronning Elizabeth II blev båret ud til offentligheden i London var de første mennesker allerede ankommet for at tage afsked.
En af dem var den 56-årige Vanessa Nathakumaran. Allerede mandag eftermiddag ankom hun og ventede ved Lambeth Bridge i centrum af den britiske hovedstad. "Jeg vil virkelig, virkelig gerne være en del af det," sagde Nathakumaran. "Jeg vil ikke gå glip af det." Hun frygtede, at hvis køen blev for lang, vil det blive for forvirrende for hende. Hun er så opsat på det, at hun endda har bedt sine døtre om at tage skiftetøj, varmt tøj og mad med til den store fan af monarken.