Dronning Elizabeths begravelse: Se den rørende afsked

Royalt

13/09/2022

Kilde: YouTube @Guardian News

Skrevet af Emil B.

Det er ikke længe siden, at Dronning Elizabeth døde. Nu er folk samlet i de større byer for at sige farvel til hendes majestæt.

Rørende afsked i Skotland

Den dag Dronningen dør bliver kaldt for D-dag. Hver af de efterfølgende dage kaldes for D-dag+1, D-dag+2 og så videre.

Ifølge det britiske nyhedsbureau PA var D-dag først fredag, selvom Dronningen egentlig døde torsdag. Det er for at lette den ellers komplekse planlægning.

Da den lukkede kiste blev lagt ud i St Giles Cathedral i Edinburg mandag for offentligheden for at vise respekt for den afdøde monark. Her brød mange mennesker ud i gråd, bukkede sig foran kisten eller satte sig foran kisten. Det rapporterede britiske medier tirsdag. Avisen The Sun offentligjorde her billeder af sørgende, der græder og holder om hinanden.

Kilde: YouTube @Channel 4 News

Også briterne sørger over majestætens død

Næsten hver anden voksen i Storbritannien har grædt over Elizabeths død. For kvinder og personer over 65 år var det mere end halvdelene (55 procent hver).

Dog ser det ud til, at unge mennesker sørger mindre. I hvert fald græd blot 25 procent af drenge fra 18 til 24 år.

Overraskende er det, at godt halvdelen (52 procent) mente, at det var rigtigt at slette sports- og kulturbegivenheder af respekt.

Folk ventede tidligt for at komme helt tæt på

To dage før Dronning Elizabeth II blev båret ud til offentligheden i London var de første mennesker allerede ankommet for at tage afsked.

En af dem var den 56-årige Vanessa Nathakumaran. Allerede mandag eftermiddag ankom hun og ventede ved Lambeth Bridge i centrum af den britiske hovedstad. "Jeg vil virkelig, virkelig gerne være en del af det," sagde Nathakumaran. "Jeg vil ikke gå glip af det." Hun frygtede, at hvis køen blev for lang, vil det blive for forvirrende for hende. Hun er så opsat på det, at hun endda har bedt sine døtre om at tage skiftetøj, varmt tøj og mad med til den store fan af monarken.