Udenrigsministeriet advarer: Forlad landet hurtigst muligt

Rejse

16/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Sikkerhedssituationen er simpelthen for ustabil.

Uanset hvor i verden, man rejser hen, er det altid en god ide at tjekke Udenrigsministeriets anbefalinger for det pågældende land.

Her kan man læse om, hvordan ministeriet vurderer sikkerhedssituationen i landet, ligesom man kan læse om alt fra kultur og sociale spilleregler til risikoen for naturkatastrofer, kriminalitet og terror.

Ét af de lande, som længe har været under Udenrigsministeriets lup som værende et ikke helt ufarligt land at rejse til og i, er Libanon, og nu lægger ministeriet ikke længere fingrene imellem.

Fredag opdaterede Udenrigsministeriet nemlig deres rejsevejledning til landet til rød, og det har ministeriet blandt andet advaret om på det sociale medie X - tidligere Twitter.

Her skriver ministeriet blandt andet: "LIBANON/FORLAD LANDET: Udenrigsministeriet minder om, at vi fraråder alle rejser til Libanon og fortsat opfordrer alle danskere til at forlade landet [...]."

Artiklen fortsætter under opslaget.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan man læse, at opfordringen kommer på baggrund af "den meget ustabile sikkerhedssituation" i landet. "Vi fraråder alle rejser til hele landet [...]," lyder den kontante melding.

"Situationen er yderst uforudsigelig og kan ændre sig med meget kort varsel," lyder advarslen, og selvom der fortsat flyver kommercielle fly til og fra Beirut Internationale Lufthavn i Libanon, så advarer Udenrigsministeriet om, at det kan ændre sig uden varsel.

Lufthavnen kan "lukke uden varsel," lyder det fra ministeriet, som desuden minder danskerne om, at ministeriets "mulighed for at yde bistand i Libanon kan være meget begrænset i en eventuel krisesituation."

Danskere, der pt befinder sig i landet, opfordres derfor til at forlade det hurtigst muligt og derudover til at holde sig "løbende opdateret via medierne, de lokale myndigheder, din rejsearrangør eller dit hotel."

Opfordringen lyder desuden, at man altid bør følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis man har behov for akut rådgivning omkring situationen, kan man kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter døgnet rundt på e-mail: bbb@um.dk eller telefon: +45 3392 1112.

Du kan læse mere om rejsevejledningen ved at trykke her.