Står for 80 procent af bestillingerne: Dette land er det helt store feriehit hos danskerne i år

Rejse

11/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hos Apollo er mere end 70 procent af sommerrejserne i juli nu solgt. Og hele otte ud af ti, der har bestilt en rejse denne sommer, går til det samme land.

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og det viser sig i salget af rejser.

Mange danskere har således sikret sig en sommerferie, som denne gang i stor stil går til Grækenland. 

Efter en rekordstor stigning i rejsesalget efter påske, fladede salget af rejser noget ud, da temperaturerne i maj steg og steg. Det resulterede i usædvanligt gode priser på en del rejser. Nu melder Apollo Rejser dog, at salget igen har taget fart. Og mere end syv ud af ti rejser i juli er nu solgt.

”Har du mulighed for at være fleksibel og rejse med kort varsel, kan du stadig gøre et rigtig godt kup. Men drømmer du om Middelhavets enestående stemning i juli, skal du ikke sidde på hænderne for længe. Vi mærker, at dem, der har været afventende, nu begynder at vågne, og flere af de mest populære hoteller og fly bliver pludseligt fyldt hurtigt op,” fortæller Glenn Bisgaard, salgsdirektør i Apollo.

Står Grækenland således øverst på ønskesedlen, bør der altså planlægges lidt mere. Det populære ferieland skiller sig nemlig ud som en sikker sommerferiefavorit - både blandt familier og dem, der rejser uden børn.

Hele otte ud af ti, der har booket en rejse med Apollo til sommer, skal dermed til en græsk by eller ø.

Sommerens rejsetrends

Når vi taler destinationer, topper øerne Kreata, Rhodos samt regionen Epirus i Grækenland listen. Ikke kun blandt danskerne men i hele Norden.

Samtidig mærker Apollo en øget efterspørgsel på mindre, græske destinationer og, ikke mindst, kombinationsrejser. 

Siden rejsearrangøren øgede sit fokus på kombinationsrejser, er salget nemlig steget markant – og denne sommer tilbyder Apollo over 60 forskellige kombinationsmuligheder alene i Grækenland.

Fuerteventura er ligeledes blandt en af sommerens mest populære destinationer, og hele 60 procent af Apollos rejsende til den kanariske ø denne sommer skal bo på Apollo Sports flagskibet Playitas Resort.

Derudover er flere af Apollos rene sportshoteller i Grækenland indtil videre blandt de bedst sælgende denne sommer.

”En af sommerens mest tydelige trends, som vi også er utroligt glade for at opleve, er, at danskere efterspørger at få andet og mere end sol og strand på deres ferie. For nogle betyder det fx sjove sportsaktiviteter med familien eller træning på egen hånd, for andre betyder det at udforske og opleve flere destinationer i løbet af en ferie,” forklarer Glenn Bisgaard.