Tyskland er på 2. pladsen: Her holder danskerne påskeferie

Rejse

14/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Har du rejseplaner?

Der er få uger til, at mange danskere holder påskeferie.

I år er der flere danskere, der rejser i påskeferien end i vinterferien. Det viser en undersøgelse som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV.

Her er der nemlig 15 procent af danskerne, som planlægger at rejse i påskeferien, mens kun 13 procent rejste i vinterferien.

Men det er ikke alle, der har besluttet sig endnu. Der er nemlig hele 8 procent af danskerne, som stadig overvejer, om de skal blive derhjemme eller tage en tur til udlandet.

Flest rejser indenfor landets grænser

For størstedelen af danskerne som skal rejse, bliver det indenfor landets grænser. Her er der nemlig 30 procent af danskere, der rejser i Danmark i påskeferien.

For de danskere, hvor rejsen går til udlandet, er Tyskland den mest populære destination blandt danskerne. Frankrig kommer på en andenplads, og Spanien får en tredjeplads.

"Påsken er en traditionel højtid, som danskerne gerne vil nyde sammen med deres familie og venner. Her er der mange, der samles til påskefrokoster og andre sjove påskeaktiviteter, som kan være grunden til, at mange bliver hjemme eller holder påskeferie i Danmark. Påskeferien varer i udgangspunktet 5 dage, så det vil være oplagt for nogle at tage en miniferie i storbyer som f.eks. Berlin eller Paris. Det kan være medvirkende til, at mange har valgt netop Tyskland og Frankrig i påskeferien," siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV

Flest flyver til destinationen

For de danskere der rejser i påskeferien, er der flest, der vælger flyet, som det primære transportmiddel til det sted, de holder ferie.

Her er der hele 45 procent af danskerne, som flyver til destinationen, mens 41 procent vælger at køre i deres egen bil.

Grunden til dette skyldes, at det er bekvemt og hurtigt at komme frem til deres rejsemål, det svarer størstedelen af danskerne i undersøgelsen, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV.

Der er dog hele 10 procent af danskerne, som tager toget, mens det er de færreste danskere, der vælger at køre i en lejet bil.

Her er top 10

  1. Danmark

  2. Tyskland

  3. Frankrig

  4. Spanien

  5. Sverige

  6. Norge

  7. Polen

  8. Tyrkiet

  9. Italien

  10. USA

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i januar 2024.